De chat is even niet beschikbaar

Coachview centre d'assistance

Que pouvons-nous faire pour vous aider aujourd'hui ?

Nieuw in versie 66


De laatste versie van dit jaar alweer, wat gaat de tijd toch snel. Versie 66 staat vanaf donderdag 22 december voor je klaar in de trainingsomgeving en vanaf woensdag 4 januari ('23)  in de live-omgeving. Met een verscheidenheid aan nieuwe functionaliteiten en opgeloste kleine weeffoutjes. Feest dus, geniet van deze nieuwe versie en van de komende dagen.


Vernieuwde Coachview 'centraal zoekvenster':

Zoek nu naar personen met behulp van:

 • De geboortedatum (dd-mm-jjjj).
 • Een combinatie van naam & geboortedatum (dd-mm-jjjj) .
 • Een combinatie van volledig e-mailadres & geboortedatum (dd-mm-jjjj) .


Zoek nu naar opleidingen met behulp van:

 • Een datum (dd-mm-jjjj); er wordt gezocht of onderdelen voldoen aan deze datum.  Als resultaat worden de opleidingen inclusief de startdatum getoond.


Coachview zoekt standaard of er een match is met personen, bedrijven, opleidingssoorten en opleidingen. Via een menu bepaal je naar keuze, vooraf, waarop je als eerste wilt zoeken.


Sorteren:

Zoals je weet zijn er verschillende lijsten in Coachview die je kunt sorteren. Onderaan de lijst verschijnt dan dit icoontje.

De items in de lijst moeten daarbij handmatig, vaak één voor één, verschoven worden. Niet altijd handig. Vandaar dat de lijst met onderdelen van een opleiding al met één druk op de knop chronologisch gesorteerd kan worden. Deze lijst en de lijst met evaluatievragen bij een evaluatie-template en orderregels bij een aanvraag kunnen nu ook snel gesorteerd worden op naam.


Opleiding kopiëren:

Het kopiëren van een opleiding is eenvoudig. Fijn als deelnemers tegen het naderen van het einde van de opleiding aangeven volgend jaar ook weer de (groeps)les te willen volgen. Wat ontbrak was het overnemen van de, per onderdeel ingestelde, virtuele classroom link. Deze optie is bij het kopiëren toegevoegd.


Zo kopieer je een opleiding.


Personal dashboard panel webaanvraag geeft extra informatie:

Heb jij Coachview geïntegreerd in het opleidingsportaal of website? Dan wordt vast op jouw personal dashboard panel 'webaanvraag' getoond. Je ziet direct welke inschrijvingen binnen zijn gekomen en opent snel de webaanvraag om deze te verwerken. In deze versie is het panel uitgebreid met het aantal personen dat ingeschreven wil worden. Is de contactpersoon tevens deelnemer? Dan wordt deze meegenomen in het aantal.


Lesrooster voor docent verrijken met informatie over de leertaak die voor een specifieke les (onderdeel) geldt:

Stuur jij per les (onderdeel) een e-mail naar de docent? Dan kun je die nu verrijken met informatie over bijvoorbeeld de leertaak of andere belangrijke info die is vastgelegd in het onderdeel of een vrij veld bij het onderdeel van de opleidingssoort. Datagroep 'OpleidingsOnderdeelDocent' is daarvoor uitgebreid.


Managementrapport:

In de rapporten 'Opleiding', 'Leverancier' en 'Opleidingssoort operationeel' kon je al zoeken op opleidingsstatus 'Alle'. Dit was dus inclusief de geannuleerde opleidingen. Met behulp van een vinkje is het nu mogelijk de geannuleerde opleidingen uit te sluiten.


Lees meer over de managementmodule.


Accorderen planning door docent:

Plan jij docenten en vraag je achteraf via het 'bevestigingsportaal' of de docent akkoord gaat met de planning van meerdere opleidingen? De standaard sortering is onderdelen oplopend op datum en tijd. Opleidingen kunnen door elkaar lopen. Wil je dat de opleidingen netjes onder elkaar komen te staan gesorteerd op datum onderdelen? Dan regel je dat via de opties. Geef dan in panel 'Planningsstatus' aan dat deze pagina gesorteerd moet worden op opleidingscode en datum en niet op datum. Deze optie vind je in menu-groep 'Instellingen', klik op menu-item 'Applicatie'.


Is jouw planning compleet?

Wil jij zeker weten dat de planning compleet is? Speur naar onderdelen waar nog geen docent is ingepland (1) of naar onderdelen waarvoor een docentrol nog niet is ingevuld (2). Speuren doe je via menu-groep 'Plannen' en menu-item 'Opleidingsonderdeel'.DocentApp, mooie uitbreidingen:

 • Maak je gebruik van originelen en varianten opleidingssoorten? Opent de docent de les (het onderdeel) om de presentie en/of slaging te registreren dan ziet deze direct of de deelnemers zijn ingeschreven voor variante opleidingssoorten (1 en 2) of het origineel (3).


 • Op het rooster wordt nu niet alleen de naam van de opleiding maar ook de code (tussen haakjes) getoond. Deze code moet namelijk vaak gebruikt worden bij het indienen van declaraties.
 • Geeft de docent de les samen met een of meerdere collega's? Dan worden deze op het rooster getoond, inclusief het e-mailadres. Deze is klikbaar.


Weeffoutjes opgelost:

 • Knop toevoegen is niet meer zichtbaar bij bijwerken soortonderdelen als je een of meerder actietemplates toevoegt of verwijderd.
 • Acties in bulk afronden met vinkje 'alles' veroorzaakte een fout.
 • Docenten zoeken op opleidingssoort veroorzaakte een fout.
 • DocentApp telefoonnummer overnemen om te bellen gaf een vreemd, niet belbaar, nummer.
 • Wanneer je in de Evaluatie analyse een persoonscategorie kiest als zoekcriterium krijg je resultaten, maar in de  gedownloade csv niet, deze bleef leeg.
 • Vernieuwde Coachview:  we zien her en der nog kleine lay-out slordigheidjes. Deze hebben we of zijn we aan het oplossen.


Dataontsluiting (API's) o.a.:

 • Haal de Evalaatievraagkeuzereeksen op.
 • Tot nu toe had je twee calls nodig om de gewijzigddatum en tijd van een record op te halen. Nu kan dat in één call. Is een record niet gewijzigd? Dan wordt niet 'NULL' maar de aanmaakdatum en tijd teruggegeven.

Voor nu wenst Team Coachview jullie veel plezier met versie 66 en alvast hele fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en tot volgend jaar.


Connexion pour poster un commentaire