De chat is even niet beschikbaar

Coachview centre d'assistance

Que pouvons-nous faire pour vous aider aujourd'hui ?

Nieuw in versie 65


Wat gaat de tijd toch snel. Versie 65 is inmiddels gerealiseerd en staat vanaf donderdag 24 november voor je klaar in de trainingsomgeving en vanaf woensdag 7 december in de live-omgeving. Deze nieuwe versie staat in het teken van het 'Vernieuwde Coachview', het verder verbeteren van de performance en dataontsluiting, nieuwe functionaliteiten en het oplossen van kleine 'weeffoutjes' in Coachview.


Coachview is vernieuwd: je zult direct de visuele verschillen zien als je het 'Vernieuwde Coachview' vanaf donderdag 24 november gaat proberen. We hebben namelijk de 'jas' van Coachview volledig opgefrist. Hierdoor heeft Coachview een rustigere uitstraling gekregen en zullen onze verschillende apps, zoals de DocentApp en CursistApp, visueel beter op elkaar aansluiten.De werkbalk (het bovenste gedeelte van Coachview) is gewijzigd.Het menu is flink aangepakt en verbeterd. Menu-groepen en items zijn bijelkaar gezet waardoor het menu logischer en gebruiksvriendelijker is opgebouwd. Door het toevoegen van een nieuw centraal zoekveld hebben we het navigeren door Coachview gemakkelijker gemaakt. Een krachtig hulpmiddel waarmee je snel informatie door heel Coachview vindt. 


De zoekfunctionaliteit zal in de loop van de tijd nog verder uitgebreid worden.

Ook achter de schermen zijn er wijzigingen doorgevoerd, waardoor het in de toekomst eenvoudiger wordt om nieuwe ontwikkelingen door te voeren.


Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Op onze kennisbank vind je een aantal artikelen en video's waarmee je door het 'Vernieuwde Coachview' wordt geleid.

Lees hier meer.

Niet onbelangrijk: geef en gun jezelf de tijd om te wennen aan het 'Vernieuwde Coachview', wetende dat je nog terug kunt gaan naar de 'oude omgeving' mocht je het even echt niet meer weten.


Overzicht van deelnemers vanuit welke opleiding is ingeschreven in een gecombineerde klas:

Je maakt gebruik van gecombineerde klassen, in Coachview noemen we dat originele- en variante opleidingssoorten, en je wilt een overzicht vanuit welke opleiding (variant) de deelnemer is ingeschreven. Handig voor bijvoorbeeld het printen van pasjes, informatie voor de docent welke leertaken van toepassing zijn of een overzicht welke certificaten er geprint moeten worden. Met behulp van een documenttemplate met datagroep 'Opleiding' is dit vanaf nu mogelijk. Deze datagroep is uitgebreid met samenvoegcodes van de opleidingssoort waarmee de opleidingsvraag is gestempeld.
Lesrooster verrijken met specifieke leertaken die voor een les (onderdeel) geldt:

Beschrijf in het lesrooster welke leerstof de docent in een bepaalde les moet trainen. Deze standaard informatie heb je vastgelegd in het onderdeel van de opleidingssoort. Via een documenttemplate met datagroep 'Opleiding' of 'OpleidingsDocent' haal je de leertaken op en plaats je deze in het overzicht met informatie over de lessen (onderdelen).Lesrooster per deelnemer uitbreiden met docent gegevens:

Stuur jij de contactpersoon van het bedrijf een overzicht met het lesrooster van de ingeschreven medewerkers? Voeg nu de gegevens van de docent toe, zodat de contactpersoon ziet welke docent een medewerker begeleidt en indien nodig contact met de docent kan opnemen. De mail wordt opgesteld met behulp van een documenttemplate met datagroep 'OpleidingsVraag'.eVerbinding (Peppol): administreer jij verschillende ‘merken’ in één Coachview omgeving? Dan kun je in versie 65 meerdere eVerbindengen vastleggen. Per eVerbinding leg je specifieke bedrijfsgegevens vast en bepaal je per factuur aan welke financiële eenheid deze betaald moet worden. Dit doe je aan de hand van de kostenplaats. Deze uitbreiding is ook doorgevoerd in de UBL-factuur bijlage.

Lees hier meer.


Plannen docent: plan je een docent in over meerdere onderdelen die verschillende docentrollen bevatten? Dan wordt nu gecontroleerd of deze docent een van de benodigde rollen heeft en wordt hij hier ook voor ingepland. Voorheen werd de docent alleen ingepland op de onderdelen die dezelfde docentrol bevatten als waar de docent voor is geselecteerd.


Uitloggen: log je uit in Coachview? Dan verschijnt vanaf nu een bevestigingsscherm dat je bent uitgelogd. In de boodschap een linkje om weer in te loggen.Fijne verbeteringen:

  • De naam van het onderdeel en niet 'Nieuwe Activiteit' wordt weer getoond in de kalender als je de ICS-bijlage in een iPhone opent.
  • In verschillende lijsten en bij het selecteren van een docent wordt nu de volledige naam getoond.
  • Voeg je of verwijder je een actie-template aan een opleidingssoortonderdeel dan worden nu alleen de onderdelen van 'lopende (te starten, definitief, uitgevoerd)' opleidingen getoond om bij te werken.
  • Exporteer jij management rapportages en heb je daarvoor de volgorde van de kolommen via tab 'Export' anders ingesteld dan op het scherm? Dan wordt deze volgorde vanaf nu aangehouden.
  • Vernieuwde opleidingsportaal: het zoeken naar een adres via postcode en huisnummer in een inschrijfformulier werkt weer en bij het zoeken naar geplande opleidingen worden deze niet meer dubbel getoond.
  • Dat je de breedte van kolommen voor je zelf kunt instellen wist je. Heb je dit nog niet gedaan, dan werden de kolommen in elkaar gedruikt. Dit is verholpen.
  • In de webaanvraag wordt nu een inactief bedrijf niet meer gematched.  Je krijgt nu 'Geen match gevonden' te zien.
  • Je hebt een dossier via bijvoorbeeld zoekcriterium naam gezocht en geopend en bent weer teruggekeerd naar de lijst. Vervolgens zoek je een dossier op een andere naam en opent deze. Keer je nu weer terug naar de lijst dan verscheen het eerste zoekcriterium weer en niet het laatste. Dit is opgelost.

Dataontsluiting (API's) o.a.:

  • Met één request maximaal 100 vrijevelden wijzigen.
  • Ophalen van evaluatiekeuzereeksen.Connexion pour poster un commentaire