De chat is even niet beschikbaar

Coachview Knowledge Base

What can we help you with today?

Nieuw in versie 37


Versie 37 van Coachview alweer. Een versie volop in het teken van integraties, want als specialist op het gebied van cursusadministratie software begrijpen we maar al te goed dat Coachview niet de enige software is die je gebruikt. Daarom koppelen wij met zo veel mogelijk andere specialisten om jouw complete opleidingslogistiek naadloos te ondersteunen.


Privélink OneDrive koppeling

De Microsoft Onedrive koppeling staat al een aantal versies in het Service Center. Voorheen was het enkel mogelijk openbare links mee te sturen in document templates. Wil je besloten informatie zoals lesmateriaal meesturen? Dan wil je natuurlijk dat dit niet zomaar op straat komt te liggen. Dit hebben we voor je opgelost via privélinks toe te voegen.


Waarom OneDrive en géén extern document in Coachview?
Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om documenten in Coachview te uploaden. Maar wijzigt hier iets in? Dan moet je dit weer opnieuw uploaden en aanpassen in alle document templates. Werk je met OneDrive? Dan koppel je eenmalig een bestand of complete map aan Coachview en kan je altijd wijzigingen doorvoeren. Dit is enorm makkelijk voor documenten die vaak veranderen zoals lesmateriaal, presentaties en handouts. Wat nog meer kan:

  • Groepsdocumenten maken voor cursisten en docenten
  • Werkmappen/ inlevermappen voor cursisten delen
  • Aanpasbare documenten delen


Koppeling Moodle Workplace

De naam Moodle zal je vast niet onbekend zijn. Toch is Moodle Workplace een geheel nieuw systeem. Met Workplace focust Moodle zich naast het aanbieden van e-learnings ook op het organiseren en faciliteren van je hele online onderwijs. Zo stel je bijvoorbeeld trainingspaden voor cursisten in.


Koppeling AFAS Financials

Een van de meest gevraagde koppelingen van de laatste tijd, AFAS Financials. Met deze koppeling stuur je automatisch facturen, projectcodes én verkoopboekingen van Coachview naar AFAS. Zo automatiseer je heel je facturatie proces van AFAS tot Z. Deze koppeling is in combinatie of los van onze AFAS HR koppeling te gebruiken.


Realtime koppeling ExactOnline / Twinfield / Yuki

Ook andere boekhoudkoppelingen hebben deze sprint een enorme boost gekregen. Waar de koppeling van ExactOnline, Twinfield en Yuki voorheen maar één keer per dag de facturen verstuurde, worden deze nu direct na het definitief maken verstuurd. Zo is je boekhouding altijd actueel.


LET OP: Heb je al een koppeling met een van de bovengenoemde boekhoudsystemen en wil je dat de factureren realtime worden doorgezet? Dan moet je deze realtime verbinding nog wel even activeren! Tip: doe dit als eerste werk in de ochtend, zodat er geen facturen klaarstaan voor de boekhouding, die niet met de batch van de nacht ervoor mee zijn gegaan.


Zoeken op locatierol bij opleidingsvraagonderdelen

Wil je in één oogopslag zien hoeveel lokalen je nodig hebt met een specifieke rol? Dan kan je nu filteren op locatie rol bij opleidingsvraagonderdelen. Zo wordt het inplannen van lokalen een stuk makkelijker.

Verbeterde niet-beschikbaarheid foutmeldingen

Foutmeldingen kunnen soms een beetje verwarrend zijn. Dit hebben we deze versie weer een stukje beter proberen te maken. Zo zijn de fouten van planningsconflicten bij niet-beschikbaarheid nu duidelijker en geeft de toelichting je meer informatie over wat het probleem is.


Personen verwijderen uit evaluatie

Heeft je evaluatie een ontvanger die overal hetzelfde cijfer invult om er maar vanaf te komen, of een antwoord van een ontvanger die niet eens bij de opleiding is geweest? Dan wil je deze natuurlijk kunnen verwijderen van de evaluatie, het externe rapport en de evaluatie analyse. Dit wordt vanaf nu gedaan als je een ontvanger verwijdert/inactief zet.Internetagenda voor leveranciers

Zorg ervoor dat leveranciers altijd op de hoogte zijn van het cursusmateriaal dat geleverd moet worden. Dit kan vanaf nu met de Internet Agenda in Coachview. De leverancier ziet precies op welke locatie en voor hoeveel deelnemers hij het cursusmateriaal moet leveren. Dit is mogelijk doordat:

  • Naast vrije plaatsen nu ook aantal deelnemers worden getoond in de agenda
  • Je de opleidingstatus filtert op definitieve opleidingen. Zo levert de leverancier alleen materiaal voor de opleidingen die zeker doorgaan.
  • Je nu de mogelijkheid hebt om het adres te kiezen(Post/Bezoek/Factuur/Overig). Het afleveradres voor cursusmateriaal kan namelijk anders zijn dan de locatie van de opleiding.


Crediteurenfilter bij Inkoopregel templates

Wil je direct een overzicht van de kosten die je per crediteur maakt en beter inkoopbudgetten beheren? Dan filter je nu op crediteur bij inkoopregel template.

Bepaal jij wat wij ontwikkelen?

Wij nemen jullie stemmen serieus! Zo hebben de Docent App en het nieuwe opleidingsportaal al voorrang gekregen door jullie stemmen! Wil jij dat een andere functie sneller in de applicatie zitten! 1…2…3 Stemmen maar!


Stem op de roadmapDirect aan de slag?

Wil je meer uitleg over de nieuwe functies uit versie 34, 35 en 36? Meld je dan gratis aan voor ons Webinar op dinsdag 15 december om 13.00 uur.

 Inschrijven webinar 
Nog beter worden met Coachview?

Maak gebruik van onze nieuwe gratis e-learnings, om nog beter te worden met Coachview. Raas er doorheen of doe het lekker rustig aan. Het tempo bepaal je helemaal zelf!

Ga naar de e-learnings