De chat is even niet beschikbaar

Coachview Knowledge Base

What can we help you with today?

Nieuw in versie 24Coachview is met deze versie weer een stuk krachtiger geworden. We hebben hard gewerkt om nog meer van jouw terugkomende werkzaamheden te automatiseren. Zo zijn een van de laatste stappen gezet om jouw facturatieproces te automatiseren en kan je vanaf nu makkelijk docentrollen uitsluiten van automatische evaluaties. O ja en we hebben deze versie ook weer 32 tickets opgepakt!


Automatische acties

We proberen al een tijdje het facturatieproces in Coachview 100% te automatiseren. Hier hebben we flinke stappen in gezet door de onderstaande functies toe te voegen. Deze schelen je een hoop controle- en handwerk.


Automatisch facturen verwerken 

Met dit nieuwe proces automatiseer je het verwerkingsproces in Coachview Zo maak je actie templates die een factuur automatisch op definitief zetten en/of verzenden. Dit is ook mogelijk als je werkt met termijnfacturen.


Het proces ‘Factuur verwerken’ kies je bij een actie template met de datagroep ‘factuur’.


Automatisch facturen maken bij een aanvraag

Ook is het nu mogelijk automatisch facturen aan te maken, nadat een aanvraag is aangemaakt. Erg makkelijk als je bijvoorbeeld direct een factuur wilt versturen als een klant op rekening betaalt.


Let op: Voor nu is dit alleen mogelijk als de factuur niet in termijnen wordt gefactureerd en als er slechts één debiteur is.


Het proces ‘Aanmaken factuur’ stel je in als actie template met de datagroep “Aanvraag” en de gebeurtenis ‘Aanvraag is aangemaakt’.


Wil je volledig automatisch gaan factureren? Dan helpt dit kennisbank artikel je verder op weg!


Belangrijke instellingen actie templates

Belangrijke instellingen als datagroep en proces staan niet meer verstopt onder het vinkje “Geavanceerde instellingenmaar kan je nu direct bij een actie template aanpassen. Aangezien je deze bijna altijd gebruikt bij een actie template maakt dit het instellen van templates weer een stukje makkelijker.


Aanvraag

Direct naar een opleiding vanuit aanvraag

Ben je aanvragen aan het verwerken en maak je een opleiding hiervoor aan? Dan maakte je deze al vanuit de aanvraag, maar nu navigeer je ook direct naar de juiste opleiding doordat een link verschijnt naar de aangemaakte opleiding. Dit scheelt je weer vaak onnodig klikken. Deze functie vind je terug bij het onderdelenscherm van een aanvraag.


Evaluaties

Docentrollen uitsluiten in evaluatie

Werk je met gastdocenten, acteurs of ervaringsdeskundigen en wil je deze uitsluiten van je docentenevaluaties? Dan stel je dit vanaf nu in bij een evaluatie template door aan te geven welke docentrollen een evaluatie mogen ontvangen.


Dit docentrollen scherm is te vinden als de ontvanger van de evaluatie is ingesteld op docent.

Opleidingen

Deelnemer inschrijving laten goedkeuren

Voorheen kon je leidinggevende al inschrijvingen laten autoriseren, maar de titel zegt het al. Vanaf nu laat je deelnemers zelf goedkeuring geven over inschrijvingen. Hierdoor kan de backoffice bijvoorbeeld verplichte herhalingscursussen automatisch inplannen en automatisch laten goedkeuren. Je kan zelfs de workflow zo inrichten dat pas na ‘akkoord’ de gehele overige workflow (bevestiging, uitnodiging, etc.) gaat lopen.


Deze autorisatie stel je in bij de opleidingssoort. Je kan de deelnemer uitnodigingen de opleiding goed te keuren in een document met de AutorisatieEigenaar samenvoegcodes. Hier staat ook een template voor in Coachview.

Contactpersoon zoeken bij opleidingsonderdeel.

Gebruik je Contactpersoon 1 als de planner van de opleider en contactpersoon 2 als externe? Dan kan je hier nu makkelijk op zoeken. Vanaf nu zoek je namelijk op zowel contactpersoon als contactpersoon 2 van de opleiding in de lijst van opleidingsonderdelen.


Uren present bij opleidingsvraag

Moeten cursisten een minimaal aantal uur aanwezig zijn geweest voor certificering of PE-punten? Dit check je vanaf nu makkelijk bij de opleidingsvraag. Hier hebben we namelijk het aantal uren present van een deelnemer toegevoegd. Hierdoor hoef je vanaf nu dit niet meer zelf uit te rekenen!


Nieuwe document editor

We testen nieuwe functies urenlang, maar toch worden er altijd verbeteringen door onze gebruikers opgemerkt. Hierdoor hebben we deze sprint ook de tijd genomen om deze verbeteringen door te voeren.

  1. Samenvoegcodes open je nu niet meer met “Haakje sluiten” = ‘’)” bij AZERTY toetsenborden.
  2. Werkt het koppelen van een hyperlink aan een afbeelding nog beter 
  3. Bullet lijsten of genummerde lijsten van meerdere samenvoegcodes geven geen ongewenste witregel meer
  4. Converteer je documenten nu makkelijker naar de nieuwe editor


Nog niet helemaal op de hoogte van de nieuwe editor? Lees dan dit artikel door.


Klein maar fijn!

  1. In het persoonsdossier wordt het veld 'Adressering' voortaan ook in de leesmodus
  2. Het huidige saldo op opleidingsportalen wordt nu beter getoond in Internet Explorer
  3. De import geeft geen foutmelding meer als de kolom categoriegroep een leeg veld heeft
  4. Particulieren importeren in Coachview werkt nu zonder dat je een foutmelding krijgt.Direct aan de slag?

Wil je meer uitleg over de nieuwe functies uit versie 22, 23 en 24? Meld je dan gratis aan voor onze Webinar op maandag 21 oktober om 13.00 uur. Nog beter worden met Coachview?

Maak gebruik van onze nieuwe gratis e-learnings, om nog beter te worden met Coachview. Raas er doorheen of doe het lekker rustig aan. Het tempo bepaal je helemaal zelf! De e-learnings vind je hier.


Login to post a comment