De chat is even niet beschikbaar

Coachview Knowledge Base

What can we help you with today?

Nieuw in versie 5.3

Na twee wat kleinere versies kun je er nu goed voor gaan zitten. 8 zaken  zijn nieuw en 4 bugs hebben de ontwikkelaars weggejaagd. Ook staan er  de komende maanden twee webinars gepland. Een over de nieuwe versies en  een Open Webinar voor al je andere vragen. Daarover hieronder meer. webinars

 

De komende periode hebben we twee webinars. Eén webinar over alle releases en een open webinar. Die laatste is om jouw vragen over Coachview, te beantwoorden. Hij gaat dus buiten de versies om.

 

Webinar Versie 5.3 - 5.5

Uit de evaluatie kwam naar voren dat niet iedereen de donderdag als webinardag fijn vindt. In de mail van deze versie kan je stemmen op jouw favoriete dag. Maak er gebruik van. Bij geen response dan ga ik namelijk vanuit dat de donderdag toch zo gek nog niet is, het webinar is dan op donderdag 31 mei om 15:00. In versie 5.4 presenteer ik de definitieve datum.

 

Extra Open Webinar. 

Aanstaande dinsdag 17 april houden we een open webinar van 14:30 tot 16:00. Daarin kun je AL je vragen stellen en proberen we er zoveel mogelijk te beantwoorden. Heb je dus vragen of inzichten nodig over hoe je processen beter inregelt, hoe dat ook alweer werkt met document templates, of alles uit bijvoorbeeld de module Management Informatie haalt? Het is aan jou. We maken van tevoren een agenda bekend.

 

Nieuw platform

Het nieuwe format testen we uit op een nieuw platform. In de evaluatie zag ik namelijk terug dat de terugkijkvideo's niet de kwaliteit leveren die jullie nodig hebben. Zonde. Op dit nieuwe platform is het belangrijk dat je je vooraf inschrijft. Dan ontvang je vanuit hier ook alle e-mails inclusief een link voor in je agenda. In plaats van 15 minuten van tevoren, ontvang je hier 5 minuten van tevoren de livegang mail. 

 

Schrijf je in voor ons Open Webinar.

 

 

 

Backoffice Coachview

 

Opleidingen

 

Geldigheid van certificaten beter managen

Wie certificaten uitgeeft en daar ook herhaalopleidingen op plant, heeft het soms zwaar met Coachview. Want hoe bepaal je nu wanneer een certificaat verloopt? Daarvoor hebben we nu een nieuw veld: geldigheidstermijn. Deze is bij de opleidingssoort instelbaar in maanden. Je kunt hem gebruiken in actie templates, document templates en de webservice. Daarnaast kun je ook de audittrail volgen, zodat je precies kunt zien wie een datum heeft gewijzigd. 

 

Details over hoe je dit inzet voor jouw opleidingen lees je op onze kennisbank

 

Emailadres mee in export van saldorapportage

Je kunt dit veld nu instellen in de lijst saldorapportage, zodat je het terugziet in de export.

 

Documenten en Acties

 

Categorieën voor actie templates

Wie veel actie templates heeft, moet soms goed zoeken naar zijn template. Los het voortaan op door je actie templates te categoriseren. De volgende keer dat je je actie template zoekt filter je eenvoudig op categorie. Handig als je bijvoorbeeld workflows hebt voor zowel open inschrijvingen als incompany trajecten.

 

 

 

Website koppeling 

 

Webservices begrenst, meld dit je webbouwer

Heel af en toe merk je weleens dat Coachview trager is dan gewoonlijk. Vaak ligt het aan je internetverbinding, soms ligt het aan een klant die heel veel verzoeken doet op onze Coachview Webservices. Omdat we steeds meer klanten bedienen heeft dat ook een steeds grotere impact. Net als veel andere grote organisaties hebben we besloten een limiet in te stellen. Huidige klanten merken daar nu niks van, omdat we voor alle huidige klanten de limiet hebben gebaseerd op het gemiddelde x2. 

 

Moet je nog iets doen?

Meld je webbouwer dat ze de fout moeten opvangen als je de limiet overschrijdt. 

Nieuwe klanten hebben straks een limiet van 5000 aanvragen gedurende de productiedag (08:00 tot 22:00). Buiten de productiedag heb je 10x zoveel ruimte. Haal je elke dag veel data uit Coachview, plan dat dan buiten de productiedag. 

 

 

Inkoop

 

Inkooporder automatisch op order instelbaar

Als je nu een inkooporder aanmaakt, krijgt deze de status initieel. Voor de een geeft dat controle, de ander vindt dat veel klikken, omdat je deze handmatig op order moet zetten. Wil je dat niet meer, zet in de parameters de instelling InkoopOrderAutomatischOrder dan snel op true.

 

Inkoop regels nu te filteren op een periode

 

 

Koppelingen

 

Exact Online betaalstatus teruggekoppeld

Is er al betaald? Als je je boekhouding regelt via Exact Online, zie je in Coachview nu niet direct of een factuur betaalt is. Tot nu! Want vanaf vandaag kun je vanuit Exact automatische de betaalstatus naar Coachview laten sturen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de webhook in te schakelen in je koppeling en te zorgen dat het juiste referentienummer naar Exact gaat. Remy heeft er een uitgebreid artikel over geschreven. Is een factuur nog niet automatisch teruggekoppeld? Dan kun je per factuur de betaalstatus ophalen.

 

Heb je Twinfield? Nog even geduld! Hij staat op de lijst en ook voor Twinfield komt deze functie er dit jaar in.

 

 

Opleidingsportaal Coachview

 

{}< tekens niet gebruiken in je opleidingssoortcode

In verband met extra beveiligingsmaatregelingen hebben we de tekens {}< onbruikbaar gemaakt in de naam van de opleidingssoortcode in het opleidingsportaal. Op dit moment lijkt het erop dat niemand deze tekens gebruikt. Houd dat vooral zo.

 

 

Bugs

· De datum in de tijdlijn van je opleidingsplanning verandert nu weer mee als je op volgende of vorige drukt.

· Onderdelen in de opleidingsplanning die korter dan een uur duren worden voortaan beter weergegeven

· Portalen die opleidingsvarianten gebruiken hebben een bootcamp gekregen en laden nu significant sneller.

· Plaatjes exporteren in PDF’s werkt weer gewoon.

Login to post a comment