Case.

Waarom?
Als een persoon uit dienst gaat, moeten gegevens automatisch verwijderd worden.

Wat gebeurd er?
Als je een persoon op inactief zet, wordt er een actie aangemaakt. Als deze actie automatisch of handmatig wordt uitgevoerd dan worden gegevens uit het persoonsdossier verwijderd.

Wat is er nodig?
Een actie template die een automatische actie aanmaakt als een persoon op inactief gezet wordt.

Naam:Persoon uit dienst [Persoon:NaamVolledig]
Uitvoering:Automatisch
Datagroep:Persoon
Proces:Persoon uit dienst
Gebeurtenis:Persoon is inactief
Timing:0 werkdagen na optreden gebeurtenis
Voorwaarden:Geen

Activeren:
De actie template activeer je met behulp van menu 'Beheer' en menu-item 'Parameters'. Ga naar de tab 'Actie templates'. Klik op de knop 'Toevoegen', selecteer de actie template in het pop-up scherm en klik daar op de knop 'Toevoegen'.

Wat wordt er verwijderd (indien van toepassing):
  1. Opleidingsvragen met status wachtlijst wordt op vervallen gezet. Let op: de bijbehorende aanvraag wordt niet op vervallen gezet. Er kan dus nog gefactureerd worden als de aanvraag de verkoopstatus 'Order' heeft.
  2. De persoon wordt verwijderd uit de competentiemanager.
  3. De persoon wordt verwijderd uit de doelgroep(en). Dat wil zeggen dat de persoon op inactief gezet wordt.
  4. Internetagenda met type 'Persoon' wordt verwijderd.
  5. De persoon wordt als gebruiker verwijderd uit het opleidingsportaal.
  6. Saldo persoon wordt verwijderd, de mutaties en periodes blijven zichtbaar.

Wanneer wordt de actie afgekeurd?
  1. Als er een opleidingsvraag met status 'ingepland' staat. Deze wordt niet verwijderd.
  2. Als er een opleidingsvraag met status 'wachtlijst' staat, waarvan een of meerdere onderdelen zijn ingepland. Deze wordt niet verwijderd.
  3. Als de persoon docent is. Docentdossier blijft actief.

Let op: de persoon blijft inactief.