In dit artikel laten we je zien hoe je een link voor een URL webadres of e-mailadres in je ontwerp kunt plaatsen.

Zo doe je dat:

Een aantal voorbeelden van linkjes die je via HTML zelf kunt toevoegen.

Link naar Google-maps bijvoorbeeld voor de routebeschrijving.

Deze kun je gebruiken in een e-mail naar de deelnemer en/of docent. Met dank aan Hervé Buisset, de Nestor.

<a href="https://www.google.com/maps/search/?api=1&amp;query=[Opleidingslocatiebedrijf:Naam]+[Opleidingslocatiebedrijf:BezoekAdres]+[Opleidingslocatiebedrijf:BezoekPlaats]" target="_blank">kaart</a>

Voorbeeld document template opleidingsdeelnemer (uitnodiging deelnemer):

Je maakt gebruik van één locatie in de opleiding:
<a href="https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=[Beginlocatiebedrijf:Naam]+[Beginlocatiebedrijf:BezoekAdres]+[Beginlocatiebedrijf:BezoekPlaats]" target="_blank">kaart</a>

Je maakt gebruik van meerdere locaties, geplaatst in een planningstabel:
<a href="https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=[OpleidingsLocatie][LocatieBedrijf:Naam]+[LocatieBedrijf:BezoekAdres]+[LocatieBedrijf:BezoekPlaats][/OpleidingsLocatie]" target="_blank">kaart</a>

Openen document op het lokale netwerk.

Wil je dat een deelnemer huiswerkopdrachten, presentaties of andere formulieren kan downloaden op jouw eigen lokale netwerk dan kun je het volgende linkje toevoegen.

Voorbeeld:

<a href="file://F:/Mediatheek/Opleidingscarrousel/Gedragsclassificatie.pdf">Klik hier om het draaiboek te openen</a>

Let op: om het document te openen moet je ingelogd zijn op het lokale netwerk, en rechten hebben op de directory waar het document is opgeslagen.

Opt-in Opt-out link mailing

Via de module Mailing kan een mailing worden verzonden met een link om uit te schrijven; opt-out.
De samenvoegcode vind je in de document template onder 'MailingItem': [MailingItem:OptOutLink]
Het persoonsdossier wordt aangepast na klikken op de link in het verstuurde document: