Gegevens van personen, een deelnemer, docent contactpersoon of een van jouw collega's worden in Coachview vastgelegd in een persoonsdossier. De gegevens van het bedrijf waar deze personen werken worden vastgelegd in bedrijfsdossiers. Het is mogelijk om deze gegevens eenmalig of periodiek in Coachview zelf te importeren.

Wat gebeurt er?
Met behulp van instructies laten we je zien hoe je zelf in Coachview een bestand met bedrijven en/of personen kunt importen.

Je moet rechten hebben om de module 'Bedrijf & Persoon' te gebruiken en gebruikersrol 'import' moet aan jouw gebruikersaccount gekoppeld zijn. Wil je weten hoe je deze gebruikersrol aanmaakt en toevoegt aan een gebruiker? Klik dan hier en bekijk de video of lees de instructies.

Beste practice:
  1. Test jouw te importeren bestand eerst uit in jouw trainingsomgeving van Coachview. Een import kan niet worden teruggedraaid. Eenmaal geïmporteerde gegevens kunnen niet zomaar worden verwijderd.
  2. Wil je een groot bestand importeren? Doe dit dan later op de dag.

Belangrijke voorwaarden!

Vaker importeren van bedrijven en personen, of importeren van al bestaande bedrijven en personen.

Ga je vaker bedrijven en personen importeren? Of zijn deze bedrijven en personen al eens eerder geïmporteerd? Dan moet je er voor zorgen dan ieder bedrijf en persoon uniek geïdentificeerd wordt. Dit doe je met behulp van het 'externid' en 'externsource' voor zowel bedrijf als persoon. Coachview heeft bij het importeren geen andere mogelijkheid om het bedrijf of persoon te herkennen. Doe je dit niet? Dan bestaat de kans dat een bedrijf en/of persoon dubbel aangemaakt worden.

Stappen:

Importeren Bedrijven en Personen in Coachview: zo doe je dat.
Welke bedrijfsgegevens kunnen worden geïmporteerd.
Welke persoonsgegevens kunnen worden geïmporteerd.

Importeren van vrije velden.

Importeren van bedrijfs- en persoonscategorieën.