Meer weten?
Bekijk dan onderstaande presentatie door in de presentatie naar beneden te scrollen. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.
Introductie.

Met behulp van prijsafspraken registreer je afwijkende prijsafspraken en kortingen voor individuele personen en/of bedrijven.

Dit is belangrijk om te weten:
  1. Prijsafspraken leg je vast per verkoopregel die is toegevoegd aan een opleidingssoort.
  2. Er zijn drie type prijsafspraken: korting (€ of %), toeslag (€ of %) of vaste prijs (€).
  3. De volgende voorwaarden zijn instelbaar:
    1. specifieke bedrijven of
    2. personen of
    3. specifieke persoonscategorieën of
    4. specifieke bedrijfscategorieën.
  4. Kopieer je een opleidingssoort dan worden ook de verkoopregels met alle bijbehorende prijsafspraken gekopieerd.
  5. Heb jij, of een van jouw collega's, de module 'verkoop & facturatie'? Dan kun je met behulp van een aparte gebruikersrol het maken en beheren van prijsafspraken toekennen aan verschillende gebruikers. Wil je geen nieuwe rol aanmaken? Dan kun je de functie 'Prijsafspraak (Schrijven)' toevoegen aan een andere gebruikersrol.

Dit is niet mogelijk:
  1. Prijsafspraken leg je niet vast in een bedrijfs- of persoonsdossier.
  2. Prijsafspraken kunnen niet vastgelegd worden bij een verkoopregeltemplate.
  3. Prijsafspraken kunnen niet vastgelegd of gewijzigd worden bij een verkoopregel toegevoegd aan een aanvraag.
  4. Integratie met het opleidingsportaal van Coachview is nu nog niet mogelijk.

Overzichtslijst met prijsafspraken.
Wil je een overzicht van alle vastgelegde prijsafspraken? Klik dan in menu 'Financieel' op menu-item 'Prijsafspraken'.

Wil je weten hoe je dit instelt?
Bekijk dan onderstaande presentatie door in de presentatie naar beneden te scrollen. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Let op: bij het toevoegen van meerdere prijsafspraken bij één verkoopregel.

Bij een verkoopregel kan het voorkomen dat meerdere prijsafspraken als een zogenaamde 'en' - 'en' constructie werkt. Er wordt dus voldaan aan meerdere verschillende prijsafspraken.

Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld.

Aan deze verkoopregel zijn twee prijsafspraken toegevoegd. Vaste prijs specifiek voor bedrijf 'Opleidingen B' en 10% korting voor bedrijven met bedrijfscategorie '10%'.
Aan dit bedrijf is deze bedrijfscategorie '10%' toegevoegd.

Dit gebeurt er nu als er een aanvraag gemaakt wordt voor een 'Coachview training basis'.

Aan deze aanvraag worden automatisch twee verkoopregels toegevoegd:
  1. De vaste prijs die is afgesproken van € 350,--.
  2. 10% korting over de standaardprijs van € 400,-- = € 40,-- euro.

Het bedrag dat gefactureerd wordt is nu dus € 310,--!