Introductie
Beginner Ervaren
In 25 mei 2016 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of General Data Protection Regulation (GDPR) vastgesteld. Een onderdeel van de AVG is het vergeetrecht. De focus ligt hierbij voornamelijk op de gegevens online omdat de impact hiervan zo groot is. Op verzoek kun jij als gebruiker van Coachview een persoon anonimiseren / verwijderen. Na het binnenkomen van een anonimiseer-verzoek wordt de persoonsinformatie van de aanvrager leeggemaakt. Daarbij wordt bepaalde data van de aanvrager gewist of vervangen door willekeurige data.

Wat is het verschil tussen anonimiseren en verwijderen?
  1. Een persoon zonder 'geschiedenis' zal uit Coachview verwijderd worden.
  2. Een persoon met 'geschiedenis' kan niet uit Coachview verwijderd worden, en wordt dus geanonimiseerd.
Hoe kan ik controleren of deze persoon een 'geschiedenis' in Coachview heeft?
Dit kun je met behulp van het i'tje controleren.Klik op het i'tje en het scherm met persoonsinformatie wordt geopend.
Is dit scherm leeg dan zal de persoon verwijderd wordt. Is dit niet het geval dan wordt deze persoon geanonimiseerd.

Om een persoon te anonimiseren heb je een gebruikersrol nodig met de functie 'Persoon anonimiseren (schrijven)'.


Annonimiseer een persoon met behulp van de volgende stappen:
Klik in het menu op functiegroep 'Zoek' en op functie 'Persoon', of vul de de naam of een gedeelte van de naam in en klik op het loepje of op <enter>.
Klik op de naam van de persoon om het detailscherm te openen.
Klik op de knop 'Bewerken' en de knop 'Verwijder'.
Het volgende scherm verschijnt:

Let op: verschijnt dit scherm niet, maar het venster 'Klik op OK om deze persoon te verwijderen'? Dan is aan jouw gebruikersrol de functie 'Persoon anonimiseren (schrijven)' nog niet toegevoegd.
Met behulp van het aan- of uitzetten van de vinkjes kun je wel of niet informatie leegmaken.
  1. Wil je deze persoon niet anonimiseren / verwijderen? Klik dan op de knop 'Terug'.
  2. Wil je verder klik dan op 'Verwijder'. 

Let op: dit kan NIET ongedaan gemaakt worden.
Is het gelukt dan verschijnt de volgende melding:
Klik op 'Terug' om terug naar het persoonsdossier te gaan.

Wat is het resultaat?

Vooraf:


Achteraf:

Let op: het volgende wordt niet geanonimiseerd:
  1. Gebruiker Coachview.
  2. Opleidingsvragen: worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  3. Documenten: worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  4. Acties: worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  5. Competenties: worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  6. Saldo : worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  7. Bedrijfsgegevens.