Zoals je in de introductie hebt kunnen lezen dan kun je met behulp van een aantal stappen vanuit Coachview er voor zorgen dat een deelnemer wordt aangemeld in Certwell. De deelnemer krijgt daarmee toegang tot een of meerdere examens. Is de deelnemer geslaagd voor dit examen? Het resultaat wordt dan teruggestuurd naar Coachview. en de presentie en slaging wordt geregistreerd. De opleidingsvraag krijgt een akkoord.

In onderstaande stappen lees je hoe je dit via het service center in Coachview regelt.

Inrichten en koppeling activeren via het service center:

Stap
Klik in functiegroep 'Service center' op de functie 'Koppelingen'. Er worden verschillende panels met mogelijke koppelingen getoond.
Klik in het Panel 'Overig' in het kader 'CertWell' op de knop 'Configureren'.
Voor dat de koppeling geactiveerd (geauthentiseerd) kan worden moet je onderstaande gegevens invullen:

Panel Algemeen:
Instellingen:
Wijzig eventueel de naam van deze  instantie.
Api Key: Een unieke sleutel die de verbinding tussen Coachview en Certwell nodig heeft. Deze kun je opvragen bij Certwell.
Api Username:
Unieke naam die gebruikt wordt om via webservices te kunnen inloggen in Certwell. Deze kun je opvragen bij Certwell.
URL: Dit is de URL naar de Certwell webservice. Deze staat al voor je ingevuld en mag niet gewijzigd worden.

Panel Gebruiker:
Emailadres:
Welk e-mailadres moet gebruikt worden? Kies uit de lijst een e-mailtype:
  1. Zakelijk
  2. Privé
  3. Mobiel
  4. Voorkeur
  5. Eerste
  6. Altijd E-mail1, ongeacht het ingestelde type.
  7. Altijd E-mail2, ongeacht het ingestelde type.
  8. Altijd E-mail3, ongeacht het ingestelde type.

Let op: dit e-mailtype moet zijn ingevuld in de persoonsdossiers.
Externid: Welk veld in Coachview moet als uniek idnumber worden gebruikt in Certwell?
Kies uit de lijst een van de volgende velden:
  1. PersonID, dit is een uniek databasenummer van het persoonsdossier van de deelnemer.
  2. ExternID, dit is een unieke key die geïmporteerd is via bedrijven en personen. Let op: hierbij is ook de Externsource van belang.
  3. ExternID of PersonID, kan het ExternID voor de deelnemer niet gevonden worden? Dan wordt PersonID gebruikt.

Waar kan ik deze vinden?
PersonID: open het personenzoekscherm en zorg dat de deelnemer zichtbaar is in de lijst.
  1. Zweef met je muis boven de naam in kolom 'Naam'. Linksonder in het scherm vind je een link met het id.
  2. Exporteer de lijst naar een CSV / Excel bestand met behulp van het pijltje linksonder in de lijst. Het id vind je in de lijst terug in kolom A.

ExternID: open het detailscherm van het persoonsdossier. Helemaal onderin vind je het ExternID en de Externsource.
Let op:
  1. Als er al examenkandidaten in Certwell aanwezig zijn, dan dit veld controleren of deze id’s overeenkomen met de ingestelde id’s uit Coachview.
  2. Keuze niet meer wijzigen als er al deelnemers zijn aangemaakt in Certwell met deze koppeling.
Externsource: Maak je gebruik van het ExternId dan moet je hier de waarde van het Externsource invullen. Deze vind je terug in het persoonsdossier.

Let op:
  1. Als er al examenkandidaten in Certwell aanwezig zijn, dan dit veld controleren of deze id’s overeenkomen met de ingestelde id’s uit Coachview.
  2. Keuze niet meer wijzigen als er al deelnemers zijn aangemaakt in Certwell met deze koppeling.
Gebruikersnaam: Samenstelling van de gebruikersnaam in Certwell.
PrefixCoachviewPersonId:
Wordt het PersonID gebruikt dan kun je aan dit nummer een prefix toevoegen.

Let op: niet meer wijzigen als er al deelnemers zijn aangemaakt in CertWell met deze koppeling.
Vrijveld geboorteland: In het persoonsdossier van Coachview kun je niet het geboorteland van de deelnemer invullen. Richt op persoonsniveau een vrij veld en selecteer deze uit de lijst. Heb je een persoonsdossier geopend dan kun je via tab 'Vrije velden' de landcode (bv. NL) invullen. Indien er geen gebruik gemaakt wordt van het vrije veld dan wordt de land-code van het adres van de persoon gebruikt.

Panel Resultaten (wijzig alleen indien van toepassing het volgende veld):
Resultaatdefinitie: Selecteer uit de lijst de resultaatdefinitie die je heb ingericht in Coachview. Als deze is ingevuld, dan wordt 'grade' vanuit CertWell als resultaat geregistreerd bij opleidingsvraagonderdeel. Ondersteund resultaat types 'Vrij' en 'Absoluut'.

Als je alle gegevens hebt ingevuld en opgeslagen dan kun je de koppeling inschakelen.
  1. Klik op de knop 'Inschakelen'.
  2. Er wordt een waarschuwing gegeven over de maandelijkse kosten. Wil je verder klik dan op de knop 'Bevestigen'.

Gefeliciteerd de koppeling is tot stand gebracht!

De koppeling kan altijd:
  1. Gepauzeerd worden door op de knop 'Pauzeren' te klikken.
  2. Worden verwijderd door op de knop 'Verwijderen' te klikken.

Deze koppeling pauzeren betekent dat er geen contact meer is met Certwell. Klik op de knop 'Hervatten' om het pauzeren op te heffen.

Wil je nog een andere CertWell omgeving koppelen?
Klik dan op de knop 'Toevoegen' en volg de stappen zoals hierboven beschreven.