Wil je bijhouden hoe een factuur betaald wordt? Maak dan gebruik van een of meerdere betaalwijzen.

Hoe doe je dat?
Betaalwijzen kun je naar eigen inzicht aanmaken. Denk hierbij aan ‘Contant’, ‘Vooraf’, ‘iDeal’, ‘Overboeking’, 'Automatische incasso'  etc.

Waar moet je op letten?
Maak je gebruik van het opleidingsportaal en heb je een koppeling met een betaalprovider?
Dan wordt:
  • bij het inschrijven de deelnemer direct doorgestuurd naar jouw betaalprovider om online te betalen.
  • bij een correcte betaling de aanvraag en factuur automatisch verwerkt en verstuurd.

Let op: er wordt niet gecontroleerd of de naam en/of afkorting al voorkomt.

Waar gebruik je de verschillende betaalwijzen?

Een betaalwijze kun je vastleggen per:

• Debiteur
  • Aanvraag.
  • Factuur.

Je kunt de betaalwijze kiezen uit een lijst.

Selecteer je bij de debiteur een betaalwijze dan wordt deze automatisch op de factuur overgenomen.

Vastleggen van betaalwijzen:
Dit doe je met behulp van de functiegroep 'Financieel' en de functie 'Betaalwijze'.

Vul de volgende gegevens in:
Veldnaam
Omschrijving
Verplicht?

Code
Geef een unieke code.
Ja
Naam
Geef een naam.
Ja
Type
Je kunt kiezen uit 'Op rekening', 'Incasso' of 'Betaalprovider'
Nee
Betaalprovider
Heb je type 'Betaalprovider' gekozen en heb je via onze service center een koppeling met een betaalprovider tot stand gebracht dan kun je deze hier selecteren.
Nee
Factuurtemplate
Selecteer een factuurtemplate.
Nee

Klik op 'Opslaan' of 'Opslaan & Terug' om de betaalwijze te bewaren.Klik op 'Bewerken' en 'Verwijder' om deze te verwijderen. Lukt dit niet omdat deze al gebruikt is? Vink 'Inactief' aan.