Tijdlijn: zie in een weekoverzicht welke opleidingen, docenten en locaties gepland zijn.

Zie ook welke docenten, locaties niet beschikbaar zijn of wanneer er vakantiedagen gepland zijn.

De status van de opleiding wordt met behulp van symbolen in de titelbalk weergegeven:

Te starten.

Definitief of uitgevoerd.

De waarschuwingen worden in symbolen in het vak weergegeven en betreffen de geplande docent(en) of locatie op  het onderdeel:

Docent, kleur  oranje
  • Er is nog geen docent ingepland.
  • De docent moet nog akkoord geven.
Docent, kleur  rood
  • De docent is dubbelgeboekt.
  • De docent is niet beschikbaar.
  • De docent heeft geen akkoord gegeven.

Locatie, kleur  oranje
  • Er is nog geen locatie ingepland.
  • De locatie moet nog akkoord geven.
Locatie, kleur  rood
  • De locatie is dubbelgeboekt.
  • De locatie is niet beschikbaar.
  • De locatie heeft geen akkoord gegeven.
 Open en toon de planningsmodule in een apart scherm.

Tijdlijn:
  1. De gekozen week wordt getoond, afhankelijk van de geselecteerde dag. Met behulp van een van de pijltjes voor dag, maand of jaar kun je de gekozen dag en dus de week wijzigen. De dagen die je ziet kun je zelf via de tab 'Opties' bepalen.
  2. Toont de geplande opleidingen. Deze kun je verbergen door voor de naam van de opleiding het vinkje uit te zetten. Zet je het vinkje uit voor 'OPLEIDINGEN' dan worden de opleidingen niet getoond. Je kunt de geselecteerde opleidingen ook verbergen /tonen door op het pijltje te klikken.
  3. Toont de geplande docenten. Deze kun je verbergen door voor de naam van de docent het vinkje uit te zetten. Zet je het vinkje uit voor 'DOCENTEN' dan worden de docenten niet getoond. Je kunt de geselecteerde docenten ook verbergen /tonen door op het pijltje te klikken.
  4. Toont de geplande locaties. Deze kun je verbergen door voor de naam van de locataie het vinkje uit te zetten. Zet je het vinkje uit voor 'LOCATIES' dan worden de locaties niet getoond. Je kunt de geselecteerde loicaties ook verbergen /tonen door op het pijltje te klikken.
  5. De niet-beschikbaarheid van een van de locaties wordt hier getoond.
  6. De niet-beschikbaarheid van een van de docenten wordt hier getoond.
  7. De algemene niet-beschikbaarheid word hier getoond.
  8. Klik op 'Vandaag' om de huidige dag/week te tonen.
  9. Ga naar de vorige of naar de volgende week.

Deze informatie wordt per onderdeel (vakje) getoond:
Waarschuwing planning docent(en), zie uitleg hierboven bij introductie
Waarschuwing planning locatie, zie uitleg introductie.

De status van de opleiding, de geplande datum en de geplande tijden.

De code van het onderdeel

Naam van het onderdeel
Naam van de opleiding
Naam van de opleidingssoort
Aantal deelnemers ingeschreven en aantal vrije plaatsen.
Contactpersoon 1 van de opleiding.
Ingeplande docent(en).
Ingeplande locatie.
Omschrijving van het onderdeel. Zweef met je muis boven het icoontje om de omschrijving te tonen.

Tonen en wijzigen gegevens onderdeel:
Klik je met de linker muistoets op een onderdeel dan worden de gegevens van dit onderdeel rechts op het scherm geopend.

1. Code van de opleiding. Klik je op deze regel dan worden de gegevens van de opleiding getoond. Klik je op de code (deze wordt onderlijnd) dan open je in een apart scherm de opleiding. Je komt dan terecht in de tab 'Algemeen'.
  2. Je hebt onderdeel 2 van deze opleiding geopend maar deze opleiding bestaat ook nog uit onderdeel 1. Klik op deze regel dan worden de gegevens van onderdeel 1 getoond en spring je direct naar de geplande datum in het dagoverzicht. Klik je op de naam van het onderdeel (deze wordt onderlijnd) dan open je in een apart scherm het onderdeel. Je komt dan terecht in de tab 'Algemeen'.
  3. Gegevens van het geopende onderdeel. Hier kun je direct verschillende gegevens wijzigen.
    • De code.
    • De naam van het onderdeel.
    • De datum.
    • De tijden.
    • Je kunt een omschrijving invullen.
    • De docent, klik je op het icoontje dan kun je direct de planningsstatus wijzigen (mits ingesteld). Met het plusje voeg je een nieuwe docent toe , met het kruisje verwijder je de docent.
    • De locatie, klik je op het icoontje dan kun je direct de planningsstatus wijzigen (mits ingesteld). Met het loepje selecteer je een andere locatie, met het kruisje verwijder je de locatie.
    • Heb je gegevens gewijzigd klik dan rechtsonder in het scherm op de opslaan knop om de gegevens te bewaren, het onderdeel in het dagoverzicht wordt dan direct gewijzigd. Heb je de datum veranderd dan spring je direct naar deze datum.
Toevoegen van een docent:

1. Je kunt een docent toevoegen door het typen van de achternaam of selecteer de docent uit de lijst.
  2. In de titel vind je de datum terug, hier zie je voor welke tijd je de docent gaat inplannen.

Situatie 1, geen planningsprobleem:

De docent is beschikbaar en nog niet op deze datum / tijden ingepland.

Klik op '+ toevoegen' om de docent in te plannen.

Situatie 2, planningsprobleem:

De docent is niet beschikbaar is al ingepland of heeft een vrije dag van 10:00 tot 17:00. Dit zie je aan de rode balk.

Vink 'Ook toevoegen bij dubbelboeking' aan en klik op '+ toevoegen' om de docent alsnog in te plannen.