Introductie:
In het dagoverzicht heb je een visueel overzicht van het lesrooster. Het lesrooster is opgebouwd uit een of meerdere onderdelen.

De status van de opleiding wordt met behulp van symbolen in de titelbalk weergegeven:

Te starten.

Definitief of uitgevoerd.

Oranje kleur in de balk en geen zwarte maar grijze letters betekend dat de opleiding is afgerond.

De waarschuwingen worden in symbolen in het vak weergegeven en betreffen de geplande docent(en) of locatie op  het onderdeel:

Docent, kleur oranje:
  1. Er is nog geen docent ingepland.
  2. De docent moet nog akkoord geven.
Docent, kleur rood:
  1. De docent is dubbelgeboekt.
  2. De docent is niet beschikbaar.
  3. De docent heeft geen akkoord gegeven.

Locatie, kleur oranje:
  1. Er is nog geen locatie ingepland.
  2. De locatie moet nog akkoord geven.
Locatie, kleur rood:
  1. De locatie is dubbelgeboekt.
  2. De locatie is niet beschikbaar.
  3. De locatie heeft geen akkoord gegeven.

Open en toon de planningsmodule in een apart scherm.
Deze knop vind je naast de zoekopties.
De dag, week, maand en lijst overzichten kun je exporteren naar een CSV bestand.
Het CSV bestand kun je openen in MS-Excel. De kolommen in de lijst kun je niet zelf aanpassen.
De pijl vind je rechtsonder in het scherm.

Dagoverzicht:
  1. De gekozen dag wordt getoond. Met behulp van een van de pijltjes voor dag, maand of jaar kun je de gekozen dag wijzigen.
  2. Tijdbalk, de ingestelde werktijden worden altijd op het scherm getoond en worden zwart weergegeven. De tijden buiten werktijd worden grijs weergegeven. Om deze te tonen gebruik je de scrollbalk aan de rechter van het scherm. De werktijden kun je instellen via de tab 'Opties'.
  3. Klik op 'Vandaag' om de huidige dag te tonen.
  4. Ga naar de vorige of naar de volgende dag.
  5. Het geplande onderdeel. Welke informatie getoond wordt bepaal je via de tab 'Opties'.
Deze informatie wordt getoond:

In de titelbalk de status (= definitief of uitgevoerd) en de code van het onderdeel van de opleiding.

Waarschuwing planning docent(en), zie uitleg hierboven bij introductie
Waarschuwing planning locatie, zie uitleg introductie.
2
Nummer van het onderdeel.
Geplande datum.
Geplande tijd van - tijd tot
Naam van de opleiding en mits in de opties aangegeven de naam van  het onderdeel en de naam van de opleidingssoort.
Aantal deelnemers ingeschreven en aantal vrije plaatsen.
Contactpersoon 1 van de opleiding.
Ingeplande docent(en).
Ingeplande locatie.
Omschrijving van het onderdeel. Zweef met je muis boven het icoontje om de omschrijving te tonen.

Algemene niet-beschikbaarheid.
Heb je vakantiedagen toegevoegd in Coachview via 'Niet-beschikbaarheid' dan worden deze in het dagoverzicht getoond.

Tonen en wijzigen gegevens onderdeel:
Klik je met de linker muistoets op een onderdeel dan worden de gegevens van dit onderdeel rechts op het scherm geopend.

1. Code van de opleiding. Klik je op deze regel dan worden de gegevens van de opleiding getoond. Klik je op de code (deze wordt onderlijnd) dan open je in een apart scherm de opleiding. Je komt dan terecht in de tab 'Algemeen'.
  2. Je hebt onderdeel 2 van deze opleiding geopend maar deze opleiding bestaat ook nog uit onderdeel 1. Klik op deze regel dan worden de gegevens van onderdeel 1 getoond en spring je direct naar de geplande datum in het dagoverzicht. Klik je op de naam van het onderdeel (deze wordt onderlijnd) dan open je in een apart scherm het onderdeel. Je komt dan terecht in de tab 'Algemeen'.
  3. Gegevens van het geopende onderdeel. Hier kun je direct verschillende gegevens wijzigen.
    • De code.
    • De naam van het onderdeel.
    • De datum.
    • De tijden.
    • Je kunt een omschrijving invullen.
    • De docent, klik je op het icoontje dan kun je direct de planningsstatus wijzigen (mits ingesteld). Met het plusje voeg je een nieuwe docent toe , met het kruisje verwijder je de docent.
    • De locatie, klik je op het icoontje dan kun je direct de planningsstatus wijzigen (mits ingesteld). Met het loepje selecteer je een andere locatie, met het kruisje verwijder je de locatie.
    • Heb je gegevens gewijzigd klik dan rechtsonder in het scherm op de opslaan knop om de gegevens te bewaren, het onderdeel in het dagoverzicht wordt dan direct gewijzigd. Heb je de datum veranderd dan spring je direct naar deze datum.

Toevoegen van een docent:

1. Je kunt een docent toevoegen door het typen van de achternaam of selecteer de docent uit de lijst.
  2. In de titel vind je de datum terug, hier zie je voor welke tijd je de docent gaat inplannen.

Situatie 1, geen planningsprobleem De docent is beschikbaar en nog niet op deze datum / tijden ingepland. Klik op '+ toevoegen' om de docent in te plannen.

Situatie 2, planningsprobleem:

De docent is niet beschikbaar is al ingepland of heeft een vrije dag van 10:00 tot 17:00. Dit zie je aan de rode balk. Vink 'Ook toevoegen bij dubbelboeking' aan en klik op '+ toevoegen' om de docent alsnog in te plannen.