BeginnerErvaren Expert

Waarom?
Veel tijd besparen? De planningsmodule maakt het plannen van opleidingen, docenten en locaties overzichtelijk, snel en gemakkelijk en zorgt ervoor dat je de goedkeuring hiervan goed kunt bewaken.
In een grafisch overzicht zie je precies wie en waar aan de slag is. Filter per opleiding, docent, of locatie.

Wat gebeurt er?
Standaard opent de planningsmodule met alle gegevens voor de huidige dag, maar beschikt ook over een week- en maandview, een lijst en een tijdlijn.
Met behulp van zoekcriteria zijn gegevens aan te passen of te beperken.

Door het instellen van opties bepaal jij welke informatie op het scherm getoond wordt.
Wil je meer informatie over de inhoud van het lesprogramma (= onderdeel) dan is een klik voldoende om deze te tonen.
Het wijzigen van de code, naam, datum, tijden en het plannen van docenten en de locatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Meldingen worden in een oranje balk boven in het scherm getoond. Let op: dit kunnen ook waarschuwingen zijn als je de planning van een onderdeel aanpast.
Welke opleidingen worden getoond?
Alleen de opleidingen met status 'Te starten', 'Definitief', 'Uitgevoerd' en 'Afgerond' worden standaard getoond.
De afgeronde opleidingen worden licht oranje weergegeven, en de letters en cijfers worden niet zwart maar grijs afgebeeld.
Welke status er getoond moet worden bepaal je zelf via de zoekcriteria.

Exporteren naar CSV (MS-Excel).
De dag, week, maand en lijst overzichten kun je exporteren naar een CSV bestand.
Het CSV bestand kun je openen in MS-Excel. De kolommen in de lijst kun je niet zelf aanpassen.

Exporteren doe je met behulp van de pijl rechtsonder in het scherm
In de tijdlijn kun je een keuze maken tussen

Mogelijkheden

Dagoverzicht: een overzicht per dag.
Weekoverzicht: een overzicht per week.
Maandoverzicht: een overzicht per maand.
Lijst: selecteer zelf een begin- en einddatum om de planning als lijst te tonen.
Tijdlijn: zie in een weekoverzicht welke opleidingen, docenten en locaties gepland zijn.
Zie ook welke docenten, locaties niet beschikbaar zijn of wanneer er vakantiedagen gepland zijn.
Het optiescherm, zo bepaal je welke informatie getoond wordt en hoe deze getoond wordt.
Zoekcriteria: filter het aantal gegevens op je scherm en vindt snel de geplande opleiding / onderdeel, docent en of locatie.
Detailinformatie onderdelenĀ en direct wijzigenĀ van deze informatie in dag- week- maandoverzicht of de tijdlijn.
Per onderdeel de docent toevoegen, verwijderen en indien ingesteld de planningsstatus wijzigen.
Maak bij een druk lesprogramma het overzicht duidelijker en rustiger, door het samenvoegen van opleidingsonderdelen per dag, met behulp van de optie 'Bundelen' (opties).
Geef opleidingen een eigen kleur in de verschillende overzichten.