Ga in het menu naar de functiegroep 'Template', submenu de functie 'Document template'.

Maak een document template:

Wil je een document template maken met behulp van een voorbeeld(template), zorg dan dat je allereerst een template selecteerd. Je kunt kiezen uit een lijst met voorbeelden die het meest gebruikt worden door klanten van Coachview. Bij selectie van een voorbeeld-template worden alle (geavanceerde) opties ingesteld en wordt de editor gevuld met tekst. Dit alles is te bewerken naar eigen wens (sla wel het document eerst op alvorens het te bewerken).

Wil je vanaf scratch een document template opbouwen? Selecteer dan geen template en stel zelf alle opties in.

Editor:
In de editor kun je de tekst voor jouw document template plaatsen. Bij het selecteren van een van de standaard templates wordt deze automatisch gevuld met een voorbeeld tekst en de meest gebruikte samenvoegvelden.
In het menu van de editor vind je een aantal belangrijke menu knoppen:
Voorbeeldweergave van je document template. Vaak wordt de opmaak van het document nog niet goed in de editor getoond, check daarom altijd even de voorbeeldweergave.
De broncode kun je gebruiken om teksten op te maken in html (info)
De samenvoegvelden worden gebruikt om data later automatisch in te laten vullen door Coachview, denk bijvoorbeeld aan [Persoon:Voornaam] (info)