Om de overgang naar automatische acties te vereenvoudigen is er een "wizard" die je stap-voor-stap door de benodigde handelingen leidt om een bestaande (handmatige) actietemplate om te zetten naar een automatische actietemplate.

Let op: daarvoor heb je een documenttemplate nodig waarbij een e-mail groep als afzender is ingevuld en waarbij je hebt aangegeven aan wie de e-mail verstuurd moet worden.

Gebruik de wizard:
Open hiervoor een bestaande (handmatige) actietemplate.
Vink 'Geavanceerde opties weergeven' aan.
Proces 'Stel proces in(optioneel)' wordt getoond, klik hierop om de wizard te openen.

Stap 1 van 2:

1. Selecteer een proces (afhankelijk van de gekozen datagroep).
  2. Selecteer een gebeurtenis (afhankelijk van de gekozen datagroep).
  3. Klik op 'Volgende' om naar de volgende stap te gaan.

Stap 2 van 2:
  1. Selecteer de voorwaarde, dit is afhankelijk van de gekozen datagroep.
  2. Selecteer een documenttemplate waarmee de e-mail verstuurd moet worden.
  3. Selecteer de optie 'Automatisch (op /tijd).
  4. Wijzig eventueel de startdatum.
  5. Wijzig eventueel de einddatum.
  6. Wijzig eventueel de tijd.
  7. Klik op 'Voltooien' om de stappen af te ronden.