Zoals je in de introductie hebt kunnen lezen, kun je bedrijven en personen automatisch bijwerken via de webservices van AFAS Hrm. Foute gegevens in Coachview zijn verleden tijd, want je bent volledig in sync. Hoe je de koppeling, via het service center in Coachview, moet inrichten en (de)activeren lees je hier.

Inrichten en koppeling activeren via het service center:
Klik in functiegroep 'Service center' op de functie 'Koppelingen'.
Klik in het Panel 'Overig' in het kader 'Afas' op de knop 'Configureren'.
Vul je de volgende gegevens in:

Algemeen:
ActivatiecodeActivatiecode uit Afas benodigd voor het automatisch aanvragen van het token. Met ApiKey en Omgevingssleutel kan deze automatisch worden aangevraagd d.m.v. de knop 'Verbinding testen'. De activatiecode wordt meestal per e-mail door Afas verstuurd aan jouw Afas beheerder. Raadpleeg hiervoor jouw Afas beheerder.
ApiKeyApikey uit Afas benodigd voor het automatisch aanvragen van het token.
URL profitservices twee-factorauthenticatie voor inloggenURL instellen: https://<deelnemernummer>.soap.afas.online/profitservices
OmgevingssleutelOmgevingssleutel uit Afas benodigd voor het automatisch aanvragen van het token.
TokenEen door Afas gegenereerde token die de autorisatie en verbinding regelt. Deze kan automatisch worden opgevraagd d.m.v. 'Verbinding testen' (Apikey, Apisleutel, UserId en Activatiekey benodigd) of door handmatig ingeven als deze al bekend is. Formaat: <token><version>1</version><data>%Token%</data></token>
UserId

UserId uit Afas benodigd voor het automatisch aanvragen van het token.
Import bedrijven en personen:
ActiefActiveer de bedrijven en personen import. Let op: handmatig aanmaken en schedulen van een job met jobitem met definitie 'Afas import bedrijven en personen' is benodigd door de Coachview helpdesk.
Archiveer xml-bestanden
Archiveer alle bedrijven en personen als xml-bestanden. (alleen voor testdoeleinden)
FilterXM-filter om de Afas connector extra te filteren (optioneel).

Klik op de  knop 'Inschakelen' en de knop 'Bevestigen'.
Check de koppeling door op 'verbinding testen' te drukken. Hiermee wordt de activatiecode via e-mail verstuurd.

De koppeling kan altijd:
  • gepauzeerd worden door op de knop 'Pauzeren' te klikken.
  • worden uitgeschakeld  door op de knop 'Uitschakelen' te klikken.
  • worden verwijderd door op de knop 'Verwijderen' te klikken.