Heb je een opleiding gepland dan kun je deze controleren op planningsproblemen.

Met behulp van de knop 'Controleer planning' controleer je of de geplande opleiding geen planningsconflicten heeft die moeten worden opgelost. Denk daarbij aan het dubbelboeken van een docent, locatie of een deelnemer of dat je per ongeluk een docent of locatie hebt ingepland terwijl deze niet beschikbaar zijn.

Controleer de planning:
Open de opleiding.
Klik op de tab 'Onderdelen' (= lesprogramma).
Klik op de knop 'Plan'.
Klik op de knop 'Controleer planning'.

Het volgende overzicht verschijnt:

Zie je voor het onderdeel twee vinkjes dan is er geen probleem.

Zie je voor het onderdeel een uitroepteken dan is er een planningsprobleemĀ dat opgelost moet worden.

Ga met je muiscursor naar het icoontje, kik er niet op maar blijf er 'boven zweven'.
Je krijgt dan een melding te zien met uitleg over het probleem.