BeginnerErvaren Expert

In Coachview kun je aan verschillende gebruikers verschillende functies (2) met verschillende rechten (schrijf- en/of leesrechten) toekennen. Gebundelde functies leg je vast in een gebruikersrol (1).

Wat een gebruiker te zien krijgt in het menu, welke functies deze kan gebruiken, kan dus afwijken van zijn/haar collega's. Één gebruiker kan meerdere rollen toebedeeld krijgen. Is deze bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het inrichten, afnemen en analyseren van evaluaties dan krijg deze de gebruikersrol 'Evaluatie (basis & beheer)' met de functies 'Evaluatie', 'Evaluatie-analyse', 'Evaluatie Template', 'Evaluatie Vraag Categorie', 'Evaluatie Vraag Keuzereeks', 'Evaluatie Vraag Template'. I
De meeste gebruikersrollen zijn al voor je gemaakt. Maar deze kun je zelf natuurlijk altijd wijzigen, toevoegen of verwijderen. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met onze supportafdeling.

Gebruikersrollen .

Ben je ingelogd klik dan in het menu op de functiegroep 'Beheer' en de functie 'Rol Gebruiker'.
Klik op de naam van een gebruikersrol om deze te wijzigen.
Klik op 'Bewerken'.
Klik op een functie en het kruisje om deze te verwijderen of
Klik op het vergrootglas om een of meerdere functies toe te voegen.

1. Geef aan of de gebruiker alleen rechten heeft om te lezen, of te schrijven (nieuw, wijzigen of verwijderen) en of het menu-item in het menu verborgen moet worden.
  2. De naam van de functie.
  3. Hier zie bij welke module deze functie hoort en wat de maandelijkse kosten zijn.
Met de knop 'Nieuw' maak je een nieuwe gebruikersrol.
Vul de naam in en kies met het vergrootglas de toe te kennen functies.

Klik op 'Bewerken' en de knop 'Verwijder' om een gebruikersrol te verwijderen.
Let op: dit kan alleen als deze gebruikersrol niet is toegevoegd aan een of meerdere gebruikers.

Gebruikersrollen instellen bij een gebruiker.

Ben je ingelogd klik dan in het menu op de functiegroep 'Beheer' en de functie 'Gebruiker'.
Klik op de gebruikersnaam.
Klik op de knop 'Bewerken'.
  1. Klik op het loepje achter 'Rollen', een lijst met mogelijke rollen wordt geopend.
  2. Zet een vinkje voor de rol en klik op de knop 'Toevoegen'.
Klik op de knop 'Opslaan & Terug'.
Klik op F5 om het menu te verversen.