Introductie.
BeginnerErvaren Expert

In Coachview kun je aan verschillende gebruikers dezelfde rechten toekennen via zogenaamde 'gebruikersrollen'. Met een gebruikersrol leg je vast tot welke functionaliteiten een gebruiker rechten heeft. Je kunt er ook voor kiezen om aan verschillende gebruikers extra, of andere rollen toe te kennen. Daarmee bepaal je of ze rechten hebben tot meer, minder of andere functionaliteiten. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met onze supportafdeling.


Gebruikersrollen

Wil je een nieuwe gebruikersrol maken en toevoegen aan een gebruiker? Bekijk dan onze video, deze duurt 5:20.


Wijzigen van een gebruikersrol doe je zo:
Ben je ingelogd klik dan in het menu op de functiegroep 'Beheer' en de functie 'Rol Gebruiker'.
  1. Klik op de naam van een gebruikersrol om deze te wijzigen.
  2. Klik op 'Bewerken'.
  3. Klik op een functie en het kruisje om deze te verwijderen of
  4. Klik op het vergrootglas om een of meerdere functies toe te voegen.
Verwijderen van een gebruikersrol doe je zo:
Ben je ingelogd klik dan in het menu op de functiegroep 'Beheer' en de functie 'Rol Gebruiker'.
  1. Klik op de naam van een gebruikersrol.
  2. Klik op 'Bewerken'.
  3. Klik op de knop 'Verwijder' om een gebruikersrol te verwijderen.

Let op: dit kan alleen als deze gebruikersrol niet is toegevoegd aan een of meerdere gebruikers.

Wil je controleren aan wie deze gebruikersrol is toegevoegd?
Klik dan op de tab 'Gebruikers'.