In Coachview kun je aan verschillende groepen gebruikers verschillende functies met verschillende rechten (schrijf- en/of leesrechten) toekennen. Log je in Coachview in dan zie je in het menu verschillende functiegroepen en functies weergegeven (lees meer). Een of meerdere functies leg je vast in een gebruikersrol. Wat jij te zien krijgt in het menu, welke functies jij kunt gebruiken, kan dus afwijken van jouw collega's. Één gebruiker kan meerdere rollen toebedeeld krijgen. Ben jij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het afnemen en analyseren van evaluaties dan krijg jij de gebruikersrol 'Evaluatie' met de functies 'Evaluatie', 'Evaluatie-analyse', 'Evaluatie Template', 'Evaluatie Vraag Categorie', 'Evaluatie Vraag Keuzereeks', 'Evaluatie Vraag Template'. In de video en in het stappenplan zie je hoe je voor jezelf of voor jouw collega gebruikersrollen kunt wijzigen.

Bekijk hoe je gebruikersrollen instelt met behulp van deze video (1:39):

Gebruikersrol instellen:
Ben je ingelogd klik dan in het menu op de functiegroep 'Beheer' en de functie 'Gebruiker'.
Klik op jouw gebruikersnaam.
Klik op de knop 'Bewerken'.
  1. Klik op het loepje achter 'Rollen', een lijst met mogelijke rollen wordt geopend.
  2. Zet een vinkje voor de rol en klik op de knop 'Toevoegen'.
Klik op de knop 'Opslaan & Terug'.
Klik op F5 om het menu te verversen.