Waarom.
Het behaalde cijfer in Moodle moet na course-completion teruggestuurd worden naar Coachview.

Wat gebeurt er.
Wanneer de cursus in Moodle wordt voltooid dan:
  1. Wordt het eindcijfer teruggestuurd naar Coachview en als resultaat opgeslagen.
  2. Wordt voor het e-learning onderdeel de presentie aangevinkt (deze kun je niet meer wijzigen).
  3. Wordt voor het e-learning onderdeel de slaging aangevinkt (deze kun je niet meer wijzigen).
  4. Wordt het e-learning onderdeel afgerond.
  5. Wordt het e-learning onderdeel op akkoord gezet.
  6. Wordt de 'datum akkoord' de datum dat de cursus in Moodle is voltooid.

Verwerken resultaten in Moodle en terugsturen naar Coachview:
  1. Als er in Moodle, na de eerste poging, een nieuw cijfer wordt behaald dan wordt dit nieuwe eindcijfer niet opnieuw in Coachview geregistreerd. Dit komt omdat in Moodle niet meerdere keren een cursus voltooid kan worden.
  2. Kan het resultaat niet in Coachview verwerkt worden, de deelnemer wordt bijvoorbeeld niet herkend of de cursus wordt niet herkend, dan probeert de koppeling:
    1. Elke dag 1 keer opnieuw te verzenden.
    2. Dit maximaal 30 dagen te herhalen.

Wat is er nodig.
  1. Installatie en inrichting van de plug-in die in samenwerking met Avetica is ontwikkeld.
  2. Het service center van Coachview ingericht is. Lees hier meer, kopje 'Resultaten'.
  3. Het nummer (ID) van Moodle van de deelnemer moet overeenkomen met het nummer (persoonsid of externid) in Coachview.
  4. De deelnemer is ingeschreven op een opleiding in Coachview met een e-learning onderdeel.
  5. Het cursusnummer (ID) van de Moodle cursus is ingevuld in het e-learning onderdeel.
  6. In Moodle een cursus is ingericht met een activiteit en ingestelde cursusvoltooiing (course completion). Wil je meer weten kijk dan op Moodle docs course completion.
  7. De koppeling met Moodle actief is.
  8. De deelnemer de cursus doorloopt en de voltooiingscriteria behaald.

Let op:
  1. Dit is niet mogelijk in de Cloud versie (free of de schoolversion) van Moodle.
  2. Moodle versie: vanaf versie 3.0, via 'Site-administration' en 'Registrations' kun je jouw Moodle versie controleren.
  3. Maak je gebruik van Moodle versie 3.3.5 of hoger, en heb je de privacy tool inzake GDPR/AVG ingesteld? Dan kan de nieuwste versie van de plugin worden opgevraagd via Customer Services van Avetica customerservices@avetica.nl. Dit gaat volgens een jaarlijks te betalen abonnement.
  4. Maak je gebruik van Moodle versie 3.3.3 of lager, en heb je de privacy toot inzake GDPR/AVG niet ingesteld? Volg dan onderstaande stappen.
  5. Log in met site-beheer rechten.

Installeren van de Plug-in in Moodle (zonder AVG juli 2017):
Download zip-file 'Completion_call_ZonderAVG_072017.zip' onder aan de pagina en plaats deze op jouw computer of netwerk.
Klik in het panel 'Instellingen' op functie 'Sitebeheer (site administration)'.
Klik hier op functie 'Plugins'.
Klik op functie 'Installeer add-ons (install plugins)'.
Het 'Add-on installer' scherm wordt geopend.

Er zijn twee methodes om het ZIP-bestand te uploaden:

Methode 1:
  1. Klik op 'Kies een bestand...',
  2. dan op 'Bestand kiezen' en selecteer van jouw computer of netwerk het bestand completion_call.zip'.
  3. Kies licentie 'Anders'.
  4. Klik op 'Upload dit bestand'.

Methode 2:
  1. Sleep het bestand 'completion_call.zip' vanuit de windows verkenner in het vakje met het pijltje.
Klik op 'Toon meer...'.
Kies als plugin type 'lokale plugin (local)'.

De volgende melding moet verschijnen:

Let op: gebeurt er niets dan moet je het nog eens proberen zonder deze stap!
Klik op 'Installeer plugin van ZIP-bestand'.
Na installatie van de plugin moet je de URL voor de resultaten en de Webhook secret invullen.
Deze kun je opvragen via het service center in Coachview.
  1. Klik op functiegroep 'Service center' en op functie 'koppelingen'.
  2. Klik op de knop 'Configureren' in het panel van Moodle
  3. Onderaan bij 'Resultaten' vind je deze gegevens terug.
  4. Om de webhook secret te zien / kopiëren klik je in het veld (zie A).

Je kunt op de volgende twee manieren in Moodle informatie over de werking van de plugin bekijken:
  1. In Moodle klik je op Sitebeheer, hierna op Rapporten, en daarna op report_completion_cal. Dan kom je op de pagina waar je de overzichten kan zien.
  2. Als je achter de url van de omgeving /report/completion_call/index.php neer zet dan kom je er ook in 1 keer.