Maak onderscheid in en het zoeken naar een of meerdere personen makkelijker met behulp van categorieën. Je geeft bijvoorbeeld aan dat de persoon meegenomen moet worden voor de kerstmailing, wat voor type een persoon is, voor welke branche een persoon verantwoordelijk is etc.

Persoon categoriegroep: hoofdcategorie, die via persoons categorieën weer verder onderverdeeld kan worden.
Persoon categorie: categorie/kenmerk van een persoon.

Voorbeeld:

Categoriegroep, zo doe je dat:

1.
Klik in functiegroep 'Categorie' op de functie 'Categoriegroep persoon'.Het zoekscherm wordt geopend.
2.
Klik op de knop 'Nieuw'.
3.
Vul de naam in en klik op 'Opslaan & Terug'.
4.
Herhaal stappen 2 en 3 om een nieuw categoriegroep aan te maken.

Wijzigen:
  • Klik in het zoekscherm op de naam van de categoriegroep.
  • Klik op 'Bewerken'.
  • Wijzig de naam.
  • Klik op 'Opslaan & Terug'.
De categoriegroep is nu overal gewijzigd.

Verwijderen:
  • Klik in het zoekscherm op de naam van de categoriegroep.
  • Klik op 'Bewerken'.
  • Klik op 'Verwijder' en 'OK'.
  • Krijg je de melding 'Categorie groep wordt nog gebruikt.' dan kun je de categoriegroep niet meer verwijderen. Vink 'Inactief' aan als je de categoriegroep niet meer wilt gebruiken.

Categorie, zo doe je dat:

1.
Klik in functiegroep 'Categorie' op de functie 'Categorie persoon'.Het zoekscherm wordt geopend.
2.
Klik op de knop 'Nieuw'.
3.
Vul de naam in.
4.
Klik op het loepje en selecteer in het pop-upscherm 'Categoriegroep Persoon' met de linkermuis de categoriegroep.
Bestaat de categoriegroep nog niet sluit dan het pop-upscherm en  maak met behulp van het plusje een nieuwe categoriegroep aan.
5.
Klik op 'Opslaan & Terug'.
6.
Herhaal stappen 2 tot en met 5 om een nieuw categorie aan te maken.

Wijzigen:
  • Klik in het zoekscherm op de naam van de categorie.
  • Klik op 'Bewerken'.
  • Wijzig de naam en/of de categoriegroep
  • Klik op 'Opslaan & Terug'.
De categorie is nu overal gewijzigd.

Verwijderen:
  • Klik in het zoekscherm op de naam van de categorie.
  • Klik op 'Bewerken'.
  • Klik op 'Verwijder' en 'OK'.
  • Krijg je de melding 'Er zijn nog personen gekoppeld aan de categorie.' dan kun je de categorie niet meer verwijderen. Vink 'Inactief' aan als je de categorie niet meer wilt gebruiken.

Let op: een inactieve categorie, dat is toegevoegd aan een persoon, zal niet uit het persoonsdossier verwijderd worden en is daar nog steeds zichtbaar.

Toekennen categorieën aan een persoon, zo doe je dat:

1.
Zoek de persoon op, en open het detailscherm door in het zoekscherm op de naam te klikken.
2.
Je komt op de tab 'Algemeen' terecht, klik op de knop 'Bewerken'.
3.
Scoll naar onderen en klik op het loepje, rechts naast het vak van de categorieën.
Een pop-upscherm met de verschillende keuzes zal verschijnen.
4.
Selecteer in het scherm een of meerdere categorieën.
5.
Klik op de knop 'Toevoegen' om de geselecteerde categorieën toe te voegen.

Verwijderen:
  • Selecteer in het lijstje een categorie met de linker muistoets, deze wordt nu blauw gemarkeerd.
  • Klik op het kruisje om de categorie te verwijderen.
6. Vergeet na het toevoegen of verwijderen niet om op de 'Opslaan' of 'Opslaan & Terug' knop te klikken om de wijzigingen te bewaren.

Taakklas 1.