In de drukte wordt dit nog wel eens vergeten de evaluatie af te ronden. Met behulp van een actie zorg je ervoor dat Coachview dit automatisch voor je doet. Een handig moment is na beëindiging van de maximale responsdagen dat je in de evaluatietemplate hebt bepaald.

Dit ga je doen:
Stap voor stap richt je een actietemplate in waardoor Coachview de actie aanmaakt en uitvoert als de evaluatie bij een opleiding is toegevoegd.

Let op: dit werkt alleen voor een evaluatie die is toegevoegd aan een opleiding en niet aan een opleidingsonderdeel!

Zo doe je het samengevat in drie stappen:
Maak via functiegroep 'Template' en functie 'Actie template' een nieuwe actietemplate aan.

Stap 1. Vul de volgende gegevens in:
  1. Vul een naam in, dit wordt later de naam van de actie.
  2. Voeg voor de naamsherkenbaarheid samenvoegcode [Opleiding:Naam] toe aan de naam.
  3. Daarmee wordt de naam van de opleiding in de actie geplaatst.
  4. Selecteer datagroep 'Evaluatie'.
  5. Selecteer de optie 'Automatisch (op startdatum/tijd).
  6. Selecteer proces 'Evaluatie afronden'.
  7. Klik op 'Opslaan', de actietemplate wordt gemaakt en je kunt de rest van de gegevens invullen via stap 2.

Stap 2. Vul de volgende gegevens in:

1. Selecteer gebeurtenis ´Evaluatie is aangemaakt´.
  2. Vul als startdatum ´x aantal dagen na maximale responsdagen´ in en selecteer ´werkdagen´, ´na´ en ´Einde opleiding´.
  3. Vul als einddatum hetzelfde aantal dagen in en selecteer ´na´.
  4. Wil je dat de actie op een bepaalde tijd wordt uitgevoerd vul dan een tijd in, bijvoorbeeld '17:00'.
  5. De actie wordt uitgevoerd om 17:00 uur op de dag dat de opleiding eindigt.
    Let op: deze actie moet altijd uitgevoerd worden na openzetten evaluatie en uitnodigen ontvangers!
  6. Laat de optie 'Actie aanmaken' op 'Altijd' staan.
  7. Vink de volgende koppelingen aan 'Opleiding' en 'OpleidingsOnderdeel'.
  8. De actie is zichtbaar in de tab 'Acties' van de opleiding of de tab 'Acties' van een onderdeel van de opleiding.
  9. Klik op 'Opslaan', je bent bijna klaar voer alleen stap 3 nog uit.

Stap 3. Vul de laatste gegevens in:
  1. Klik op 'Bewerken'.
  2. Selecteer optie opleidingsstatus 'Definitief' of 'uitgevoerd'.
  3. Klik op 'Opslaan & Terug' om naar het zoekscherm actietemplate terug te keren.