Je kunt een evaluatie maken met vragen die niet aan een opleiding of onderdeel zijn gerelateerd en waarbij de ontvangers niet vooraf zijn bepaald.

Deze kun je gebruiken voor een algemene evaluatie zoals een intake-vragenlijst of jaarlijks onderzoek.

Je doet dit je via de functiegroep 'Evaluatie' en de functie 'Evaluatie'.

Zo doe je dat:

Stap 1Klik op de knop ‘Nieuw’.
Stap 2Laat je ‘gebruik een template’ aangevinkt dan kun je gebruik maken van een evaluatietemplate. Vink je deze uit dan kun je een nieuwe evaluatie samenstellen.
Stap 3Vul een gedeelte van de naam van de evaluatietemplate * in en selecteer deze uit de snelzoeklijst, of selecteer een evaluatietemplate * met behulp van het loepje.
Stap 4Laat de status op ‘Initieel’ staan.
Stap 5Klik op de knop ‘Volgende’, de evaluatie wordt gemaakt maar er zijn nog geen vragen en ontvangers toegevoegd.

* Kies een evaluatietemplate waarbij voor 'betreft' de optie'Algemene evaluatie' is geselecteerd. Bij deze optie heb je niet de mogelijkheid om de ontvangers (deelnemers of docenten) te bepalen.
Deze evaluatie kun je naar 'iedereen' sturen.

Bewerken: wil je de welkomsttekst, afsluitingstekst of bijvoorbeeld het aantal responsdagen, de kleuren en het logo en de grootte van het logo nog wijzigen klik dan op de knop 'Bewerken'.
Verwijderen: via de knop 'Bewerken' kun je de evaluatie verwijderen, de status maakt daarbij niet uit. Je kunt een evaluatie niet verwijderen als er ontvangers zijn toegevoegd.
Preview: onderaan de evaluatie vind de mogelijkheid om via de link 'Preview' de evaluatie te testen. De gegevens die worden ingevuld worden niet bewaard.

Het toevoegen van vragen werkt hetzelfde als bij een evaluatie gekoppeld aan een opleiding of onderdeel.
Natuurlijk heeft het alleen maar zin om evaluatievraag templates te koppelen met als functie de optie 'Geen'.

Wil je meer weten over vragen toevoegen klik dan hier.

Ontvangers:

De ontvangers kun je alleen toevoegen als de status van de evaluatie op 'Open' staat.
Stap 1: Klik op de tab 'Ontvangers'.
Stap 2: Klik op de knop 'Personen toevoegen'.
Stap 3: Selecteer een of meerdere personen.
Stap 4: Klik op de knop 'Toevoegen'.