Coachview zorgt ervoor dat het plannen van een opleiding een stuk sneller en aangenamer wordt, want je kunt nu twee of meerdere onderdelen van een opleiding automatisch roosteren. In de opleidingssoort leg je het planningspatroon vast. Dit planningspatroon wordt bij het maken van de opleiding automatisch meegenomen. Aanpassen is altijd mogelijk. Tijdens het roosteren wordt er automatisch gecontroleerd op conflicten, bijvoorbeeld bij een dubbelboeking van een docent en/of locatie, feestdagen (algemene niet-beschikbaarheid) en niet-beschikbaarheid van een docent en/of locatie.

Waar doe ik dat?

Het automatisch plannen via roosteren doe je in de tab 'Onderdelen' van een opleiding.

Zo doe je het in de volgende stappen:

Stap 1: Open de opleiding en klik op de tab 'Onderdelen'.

Stap 2: Klik op de knop 'Plan' om het planningsscherm te openen.

Staat het roosteren ingesteld dan zie je dat aan het 'groene i'tje'.

Stap 3: Selecteer alle of tenminste twee onderdelen. Coachview roostert vanaf het eerste geselecteerde onderdeel.

Stap 4: Klik op de knop 'Rooster', je hebt nu 3 mogelijkheden.

1. Wil je toch niet roosteren klik dan op de knop 'Annuleer'.
  2. Heb je het planningspatroon aangepast maar wil je toch nog niet gaan roosteren klik dan op de knop 'Sla op en terug'.
  3. Wil je gaan roosteren, wellicht met een aanpassing in het planningspatroon, klik dan op de knop 'Sla op en rooster'. Maar let op vergeet niet een startdatum te kiezen!

Het kan zijn dat Coachview op het eerste geselecteerde onderdeel een conflict heeft gevonden.

Stap 5: Wil je verder roosteren klik dan op 'Voer wijzigingen toch door'.

Coachview legt een logboek voor je aan waarin je informatie terugvindt over het roosterenvan de opleiding. Berichten worden in een kleur weergegeven.
  • Groen: ok, de datum is bepaald en gepland zonder conflicten.
  • Oranje: waarschuwing, de datum is bepaald en gepland maar er zijn conflicten geconstateerd die Coachview heeft kunnen oplossen.
  • Rood: fout, het onderdeel is niet ingepland doordat er conflicten zijn geconstateerd die Coachview niet heeft kunnen oplossen. Het plannen wordt gestopt!

Met behulp van de knop 'Kopieer naar klembord' kun je de informatie kopiëren naar bijvoorbeeld een kladblok of MS-Word.