In Coachview zijn documenten te onderscheiden in interne- en externe documenten.
Interne documenten:
Een intern document kun je zelf aanmaken en eventueel bewerken. Daarvoor gebruik je een documenttemplate. Deze zorgt ervoor dat jouw document een uniforme uitstraling, volgens jouw eigen huisstijl, krijgt. Met behulp van de merge functie worden gegevens uit Coachview automatisch samengevoegd. Het document dat gemaakt wordt kan worden ge-e-maild en/of geprint en wordt bewaard in het dossier van bijvoorbeeld een opleiding, deelnemer, docent, aanvraag of bedrijf.
Externe documenten:
Zijn buiten Coachview gemaakt en kun je uploaden maar niet meer bewerken. Denk bijvoorbeeld aan een PDF, MS-Word of MS-Excel bestand.
In Coachview kun je op twee verschillende manieren een of meerdere interne documenten maken, e-mailen of printen:
  1. Maak en e-mail of print één document
  2. Maak en e-mail of print, via een mailing, één of meerdere documenten.

Wat?
Hoe?
Maak en e-mail of print één document, met als voorbeeld de presentielijst.
Maak en e-mail of print, via een mailing, één of meerdere documenten, met als voorbeeld uitnodiging naar de deelnemers.
Zo kun je externe documenten uploaden.
Zo kun je zelf een documenttemplate maken of wijzigen.