Je kunt op twee manieren keuzes maken voor een meerkeuze vraag:

1. Stel eerst een of meer keuzereeksen in en voeg deze toe aan de evaluatievraagtemplate | Zie ook.
  2. Via de tab ‘Keuzes’ die je bij de evaluatievraagtemplate terugvindt.

Heb je de evaluatievraagtemplate geopend klik dan op de tab ‘Keuzes’ om voor de types multiple choice: 1 antwoord’ en ‘multiple choice: meerdere antwoorden’, één of meerde keuzes te maken waaruit de ontvanger bij het invullen van de vraag kan kiezen. In het zoekscherm kun je een nieuwe keuze maken (1), een bestaande wijzigen (2) een keuze verwijderen (3) of de keuzes sorteren (4). Heb je keuzes toegevoegd met behulp van een keuzereeks dan kun je deze altijd weer wijzigen.
  1. Nieuw: vul de naam van de keuze in en klik op ‘Voeg toe’.
  2. Wijzig: klik op de naam van de keuze, klik op ‘Bewerken’ wijzig de naam en klik op ‘Opslaan & Terug’.
  3. Verwijder: klik op ‘Verwijderen’, vink de keuzes aan die je wilt verwijderen en klik op ‘Verwijder’.
  4. Sorteer: de keuzes worden in volgorde van invoer getoond. Wil je de volgorde veranderen klik dan op  om de sortering van de keuzes te veranderen. Selecteer een keuze en verplaats deze met een van de pijltjes naar boven of naar beneden. Klik op ‘Opslaan’ om de wijziging te bevestigen.

Let op:
  • Is de keuze gekoppeld aan een of meer evaluatievragen dan kun je deze niet meer verwijderen. Zet in dit geval de keuze op inactief. Je krijgt de volgende foutmelding ‘Er zijn nog evaluatievraagkeuzes gebaseerd op deze evaluatievraagkeuzetemplate’.
  • Ook keuzes die zijn toegevoegd met behulp van een evaluatie keuzereeks kun je weer verwijderen of aanvullen met nieuwe keuzes.