Een of meerdere onderdelen uit een opleiding, met één of meerdere deelnemers en/of één of meer ingeplande docenten, kunnen verwerkt worden in een evaluatie, ongeacht de status van de opleiding.

Je hebt drie mogelijkheden om een evaluatie te maken en toe te voegen aan een onderdeel:

1. Via de opleiding klik je op de naam van een onderdeel en dan op de tab 'Evaluaties'.
  2. Via functiegroep 'Evaluatie' en functie 'Evaluatie'.
  3. Via geautomatiseerd afnemen van een evaluatie | lees verder.

Gebruik je mogelijkheid 1 en 2 dan kun je een evaluatie maken met behulp van een evaluatietemplate of een nieuwe evaluatie samenstellen.

Zo doe je dat:

Stap 1Klik op de knop ‘Nieuw’.
Stap 2Laat je ‘gebruik een template’ aangevinkt dan kun je gebruik maken van een evaluatietemplate. Vink je deze uit dan kun je een nieuwe evaluatie samenstellen.
Stap 3Vul een gedeelte van de naam van de evaluatietemplate in en selecteer deze uit de snelzoeklijst, of selecteer een evaluatietemplate met behulp van het loepje.
Stap 4Laat de status op ‘Initieel’ staan.

Stap 5Klik op de knop ‘Volgende’, de evaluatie wordt gemaakt maar er zijn nog geen vragen en ontvangers (deelnemers of docenten) toegevoegd.

Bewerken: wil je de welkomsttekst, afsluitingstekst of bijvoorbeeld het aantal responsdagen, de kleuren en het logo en de grootte van het logo nog wijzigen klik dan op de knop 'Bewerken'.
Verwijderen: via de knop 'Bewerken' kun je de evaluatie verwijderen, de status maakt daarbij niet uit. Je kunt een evaluatie niet verwijderen als er ontvangers zijn toegevoegd.
Preview: onderaan de evaluatie vind de mogelijkheid om via de link 'Preview' de evaluatie te testen. De gegevens die worden ingevuld worden niet bewaard.

Wil je meer weten over vragen toevoegen en over de ontvangers klik dan hier.