Alle opleidingen, met één of meerdere deelnemers en/of één of meer ingeplande docenten, kunnen verwerkt worden in een evaluatie, ongeacht de status van de opleiding.

Je hebt drie mogelijkheden om een evaluatie te maken en toe te voegen aan de opleiding:

1. Via de opleiding klik je op de tab 'Evaluaties'.
  2. Via functiegroep 'Evaluatie' en functie 'Evaluatie'.
  3. Via geautomatiseerd afnemen van een evaluatie | lees verder.

Gebruik je mogelijkheid 1 en 2 dan kun je een evaluatie maken met behulp van een evaluatietemplate of een nieuwe evaluatie samenstellen.

Zo doe je dat:

Stap 1Klik op de knop ‘Nieuw’.
Stap 2Laat je ‘gebruik een template’ aangevinkt dan kun je gebruik maken van een evaluatietemplate. Vink je deze uit dan kun je een nieuwe evaluatie samenstellen.
Stap 3Vul een gedeelte van de naam van de evaluatietemplate in en selecteer deze uit de snelzoeklijst, of selecteer een evaluatietemplate met behulp van het loepje.
Stap 4Laat de status op ‘Initieel’ staan.

Stap 5Klik op de knop ‘Volgende’, de evaluatie wordt gemaakt maar er zijn nog geen vragen en ontvangers (deelnemers of docenten) toegevoegd.

Bewerken: wil je de welkomsttekst, afsluitingstekst of bijvoorbeeld het aantal responsdagen, de kleuren en het logo en de grootte van het logo nog wijzigen klik dan op de knop 'Bewerken'.
Verwijderen: via de knop 'Bewerken' kun je de evaluatie verwijderen, de status maakt daarbij niet uit. Je kunt een evaluatie niet verwijderen als er ontvangers zijn toegevoegd.
Preview: onderaan de evaluatie vind de mogelijkheid om via de link 'Preview' de evaluatie te testen. De gegevens die worden ingevuld worden niet bewaard.

Vragen toevoegen:

Er zijn drie methodes om vragen toe te voegen.

1. Via tab 'Algemeen':
  • Klik op de knop 'Bewerken'.
  • Wijzig de status naar 'Open'.
  • Klik op 'Opslaan',
  • Let op: met deze status kun je niet meer de vragen of antwoordmogelijkheden aanpassen. Verder worden nu de ontvangers (deelnemers of docenten) toegevoegd.
  • Klik nogmaals op 'Opslaan' om door te gaan. Klik op 'Annuleer' als de status niet gewijzigd moet worden.
  • Let op: terug naar de status 'initieel' is niet meer mogelijk.

2. Via tab 'Vragen' en de knop 'Geneer vragen':

• Dit kan alleen als de status van de evaluatie op 'initieel' staat.
  • Klik op de tab 'Vragen'.
  • Klik op de knop 'Genereer vragen' indien je de vragen vooraf wilt inzien of handmatig wijzigingen wilt doorvoeren.
  • Je kunt via de knop 'Toevoegen' zelf nog een of meerdere evaluatievragen naar keuze toevoegen.
  • Je kunt via de knop 'Verwijderen' zelf nog een of meerdere evaluatievragen naar keuze verwijderen.
  • Klik je nogmaals op 'Genereer vragen' dan kun je nogmaals alle vragen uit de evaluatietemplate toevoegen of eerste alle bestaande vragen verwijderen en dan opnieuw de evaluatievragen uit de evaluatietemplate toevoegen. Heb je een optie gekozen klik dan op 'Voer uit'.
  • Verzet je nu via de tab 'Algemeen' de evaluatiestatus naar 'open' dan worden de vragen niet meer bijgewerkt.

3. Via tab 'Vragen' en de knop 'Toevoegen'.
  • Dit kan alleen als de status van de evaluatie op 'initieel' staat.
  • Klik op de tab 'Vragen'.
  • Klik op de knop 'Toevoegen' om het keuzescherm met evaluatievraag templates te openen.

• Selecteer een of meerdere evaluatievraag templates (1) en klik op 'Toevoegen' (2).
  • Je kunt in dit scherm ook via de knop 'Nieuw' (e) een nieuwe evaluatievraag template maken en toevoegen.

Ontvangers:

Wordt de status van de evaluatie verzet naar 'Open' dan worden de ontvangers (docenten of deelnemers) toegevoegd.
Wie de ontvangers zijn bepaal je in de evaluatietemplate (lees meer). Daar kun je o,a. bepalen dat alleen die deelnemers die 100% aanwezig zijn geweest de evaluatie mogen invullen.
Via de tab 'Ontvangers' zie je welke deelnemers of docenten de evaluatie kunnen invullen.

Toevoegenzijn er na het openzetten van de evaluatie nog deelnemers op de opleiding ingeschreven of docenten ingepland? Voeg deze toe met de knop 'Deelnemers toevoegen' of 'Docenten toevoegen'.
Verwijderen: wil je een of meerdere deelnemers of docenten verwijderen klik dan op de knop 'Verwijderen'.