Worden evaluaties vaker gebruikt dan kan het gemakkelijk zijn om één of meerdere evaluatietemplates in te richten. Aan een evaluatietemplate kunnen bestaande evaluatievraagtemplates gekoppeld worden. Een evaluatietemplate kan naar keuze gekoppeld worden aan een opleiding, opleidingsonderdeel of een algemene evaluatie.

Stappenplan.
Omschrijving
Klik op functiegroep 'Evaluatie' en op de functie 'Evaluatie template'.
In het zoekscherm heb je de mogelijkheid om een bestaande evaluatietemplate te wijzigen (1) of te verwijderen (2) of een nieuwe evaluatietemplate te maken (3).
(1) Wijzig: klik op de naam van de evaluatietemplate en op de knop ‘Bewerken’ om de gegevens te wijzigen. Klik op de knop ‘Opslaan & Terug’ om terug te keren naar het zoekscherm
(2) Verwijder: Klik op de naam van de evaluatietemplate en op de knop ‘Bewerken’, ‘Verwijder’ en ‘OK’ om deze te verwijderen.
(3) Nieuw: klik op de knop ' Nieuw' en vul de volgende gegevens in:

Betreft:
Geef aan wat voor evaluatie je wilt versturen:
  1. Algemene evaluatie, zoals een klantonderzoek.
  2. Opleiding, verstuur de evaluatie na het einde van de opleiding.
  3. Opleiding, verstuur de evaluatie als intake formulier.
  4. Opleidingsonderdeel, verstuur de evaluatie na het einde van een onderdeel (dagdeel / dag).

Ontvangers:
Geef bij 'Ontvangers' aan naar wie je de evaluatie wilt sturen en wie deze mogen invullen:
  • Deelnemers, de deelnemers ingeschreven op de opleiding.
    1. Kies voor Alle deelnemers als ook de deelnemers de evaluatie mogen invullen die minder dan 100% aanwezig zijn geweest.
    2. Kies voor 'Aanwezige deelnemers' als alleen die deelnemers die 100% aanwezig zijn geweest de evaluatie mogen invullen.
Let op: dit werkt alleen als bij een of meerdere onderdelen het registreren van de presentie verplicht is!
  • Docenten, docenten die zijn ingepland op de opleiding.

Naam:
Omschrijft de evaluatie(template). Deze zie je terug als de evaluatie wordt ingevuld.1 = Vaste tekst in de naam van de template 'Intake', maar dit kan ook 'Workshop' of 'Evaluatie' zijn.
2 = De samenvoegcode voor de naam van de opleiding is vertaald.

Je kunt gebruik maken van samenvoegcodes.
Let op: de samenvoegcode wordt pas ingevuld op het moment dat de evaluatie toegevoegd is aan een opleiding en open wordt gezet. Samenvoegcodes moeten handmatig getypt worden in de template of gekopieerd, er is geen dropdownmenu.

Omschrijving:
Klik op ‘Vul omschrijving in‘ om een algemene omschrijving van de evaluatie template in te vullen, deze is voor de ontvangers niet zichtbaar en alleen bedoeld voor je collega's.

Welkomsttekst:
Geeft een omschrijving van de evaluatie als de ontvanger gaat beginnen. Je kunt gebruik maken van samenvoegcodes.

Afsluitingstekst:
Wordt getoond na het invullen van de laatste vraag.

Kleur header en kleur titels:
Met behulp van een kleurenkiezer kun je de kleur van de header en de titels nog aanpassen, dus in jouw huisstijl.

Max. Responsdagen:
Is het aantal dagen dat de evaluatie ingevuld kan worden. Coachview bepaalt de einddatum aan de hand van de aanmaakdatum/startdatum van de evaluatie en de maximum responsdagen. Wanneer de einddatum is verstreken kan de respondent de evaluatie niet meer invullen.

Let op: dit zijn geen werkdagen! Houdt dus rekening mee met de timing die is ingesteld in de actietemplates voor bijvoorbeeld het versturen van e-mails. In de actietemplates wordt wel gebruikt gemaakt van werkdagen.

Bijvoorbeeld:
  1. Einddatum opleiding is 04-04-2018, responsdag 10 dagen.
  2. Openzetten 1 dag na einddatum opleiding is dus 05-04-2018.
  3. Uitnodigingen worden verstuurd 1 dag na openen evaluatie / startdatum evaluatie is dus op 06-04-2018.
  4. Herinneren is 7 dagen na openen evaluatie / stardatum evaluatie is dus op 16-04-2018
  5. De evaluatie wordt gesloten 10 werkdagen na einde opleiding is dus op 09-04-2018

Omdat de responsdag op max. 10 dagen staat, kan een ontvanger de evaluatie niet meer invullen omdat de datum op 15-04-2018 staat.
De herinnering op 16-04-2018 komt dus te laat. In dit geval is de oplossing -> max. responsdagen op bijvoorbeeld 20 dagen.

Logo:
Selecteer je eigen logo. Deze wordt bij het online invullen van de evaluatie getoond. Met het schuifbalkje kun je het logo groter of kleiner maken.

Toon open vragen in rapport:
Toon toelichting in rapport:
Selecteer ‘Toon open vragen in rapport’ en ‘Toon toelichting in rapport’ als je standaard de open vragen en toelichting in de evaluatie analyse terug wilt laten komen. Bij de evaluatie analyse kun je dit later altijd weer aanpassen.

Klik op ‘Opslaan’ om de gegevens te bewaren en in het scherm te blijven of klik op ‘Opslaan & Terug’ om na het opslaan terug te keren naar het zoekscherm.

Heb je de evaluatietemplate opgeslagen dan:
  1. Voeg je vervolgens een of meerdere evaluatievraag templates toe.
  2. Voeg je deze evaluatietemplate toe aan een of meerdere opleidingssoorten