Wil je een evaluatievraag maar één keer maken en steeds weer hergebruiken? Maak dan een evaluatievraag template.

Als een vraag bij verschillende evaluaties wordt gebruikt is het handig om een evaluatievraag template in te richten om deze te hergebruiken. Een evaluatievraag template kan gekoppeld worden aan één of meerdere evaluatie templates en één of meerdere evaluaties.

Hier doe je dat.
  • Functiegroep: Evaluatie.
  • Functie: Evaluatievraag Keuzereeks.

In het zoekscherm heb je de mogelijkheid om een nieuwe evaluatievraagtemplate te maken (1), een bestaande te wijzigen (2), te verwijderen (3) of te kopiëren (4).

(1) Nieuw: klik op de knop ‘Nieuw’ en vul het volgende in:

• De naam is verplicht en is de omschrijving van de vraag. Je kunt gebruikmaken van samenvoegcodes | Zie ook.

• Vul de omschrijving in voor een uitgebreide aanvulling op de vraag.
  • Commentaar voor bijvoorbeeld je collega’s kun je plaatsen in de opmerking. Deze zie je niet terug in de evaluatie.
  • Geef met behulp van de functie aan op welk niveau de vraag gesteld moet worden | Zie ook.
  • Het type bepaalt de manier waarop de ontvanger van de evaluatie kan antwoorden | Zie ook.
  • Heb je een meerkeuzevraag type geselecteerd dan kun je met behulp van een keuzereeks direct de keuzes toevoegen. Deze zie je terug in det tab ‘Keuzes’. Type de naam van de keuzereeks in of selecteer deze via het loepje. Een keuzereeks moet van te voren zijn ingericht. Klik hier voor meer informatie over het toevoegen of wijzigen van keuzes. Klik hier voor het inrichten van keuzereeksen.
  • Selecteer verplicht om er voor te zorgen dat het antwoord op de vraag ingevuld moet worden. De ontvanger kan anders niet verder met de volgende vraag.
  • Het selecteren van toon toelichting betekent dat de ontvanger bij het gekozen antwoord een extra toelichting kan schrijven.
  • Heb je verplicht en toon toelichting geselecteerd dan verschijnt de mogelijkheid om ook de toelichting verplicht te laten invullen.
  • Via het loepje selecteer je één of meerdere evaluatiecategorieën. Met behulp van het selecteren van een evaluatiecategorie en het kruisje kan deze weer uit de selectie verwijderd worden.
  • Klik op ‘Opslaan’ om de gegevens te bewaren en in het scherm te blijven of klik op ‘Opslaan & Terug’ om na het opslaan terug te keren naar het zoekscherm.

(2) Wijzig
: klik op de naam van de evaluatievraag template en op de knop ‘Bewerken’ om de naam aan te passen of de evaluatievraag template op inactief te zetten. Klik op de knop ‘Opslaan & Terug’ om terug te keren naar het zoekscherm.

(3) Verwijder: zijn er keuzes gekoppeld aan de evaluatievraag template verwijder deze dan eerst. Klik op de naam van de evaluatievraag template en op de knop ‘Bewerken’, ‘Verwijder’ en ‘OK’ om deze te verwijderen.

(4) Kopiëren: klik op de naam van de evaluatievraag template en op de knop ‘Kopiëren’ om een kopie van de vraag te maken. De keuzes worden ook gekopieerd, je kunt alleen het type van de vraag niet meer wijzigen.

Let op: Heb je de evaluatievraag template opgeslagen dan kun je het volgende niet meer wijzigen:

• Het type.
  • De keuzereeks

Is een evaluatievraag template gekoppeld aan een evaluatie template of evaluatie dan kun je deze niet meer verwijderen. Je kunt de evaluatievraag template wel op inactief zetten.