Wil je antwoorden voor een meerkeuzevraag gemakkelijk hergebruiken?  Maak dan een of meerdere evaluatie keuzereeksen aan en voeg deze toe aan een evaluatievraagtemplate.

Hier doe je dat.
  • Functiegroep: Evaluatie.
  • Functie: Evaluatie keuzereeks.

Via het zoekscherm heb je de mogelijkheid om een nieuwe keuzereeks te maken (1), een bestaande te wijzigen (2), te verwijderen (3) of de keuzes te sorteren (4).

(1) Nieuw: klik op de knop ‘Nieuw’ en vul het volgende in:
  • Geef de keuzereeks een makkelijk terug te vinden naam.
  • Klik op ‘Opslaan’ en op ‘Bewerken’ om de reeks toe te voegen.
  • Voeg een keuze toe en klik op ‘Voeg toe’.
  • Klik op ‘Opslaan’ om de gegevens te bewaren en in het scherm te blijven of klik op ‘Opslaan & Terug’ om na het opslaan terug te keren naar het zoekscherm.
  • Klik op een keuze en verwijder deze met het kruisje uit de lijst als deze niet goed is toegevoegd.
(2) Wijzig: klik op de naam van de evaluatiekeuzereeks en op de knop ‘Bewerken’ om de naam aan te passen, de keuze reeks te wijzigen of de evaluatiekeuzereeks op inactief te zetten. Klik op de knop ‘Opslaan & Terug’ om terug te keren naar het zoekscherm.

(3) Verwijder: Klik op de naam van de evaluatiekeuzereeks en op de knop ‘Bewerken’, ‘Verwijder’ en ‘OK’ om deze te verwijderen. Een keuzereeks kun je altijd verwijderen. Is een keuzereeks gebruikt bij een of meerdere evaluatievraagtemplates dan blijven de keuzes bij deze vragen staan na verwijdering van de keuzereeks.

(4) Sorteer: de keuzes worden in volgorde van invoer getoond. Wil je de volgorde veranderen klik dan op de naam en klik op  om de sortering van de keuzes te veranderen. Selecteer een keuze en verplaats deze met een van de pijltjes naar boven of naar beneden. Klik op ‘Opslaan’ om de wijziging te bevestigen.

Voorbeeld:

A. De keuzereeks ‘Relatieve keuzes’ is aangemaakt.

B. Deze keuzereeks is toegevoegd aan een evaluatievraag template.

C. De keuzes uit deze reeks worden automatisch toegevoegd aan de keuzes van de evaluatievraag template.

Wil je nog een extra keuze toevoegen vul deze dan in en klik op de knop 'Voeg toe'.