Maak je gebruik van veel evaluatievraag templates verdeeld over verschillende cursussen of cursusgroepen dan is het handig deze via één of meerdere categorieën onder te verdelen. Voeg je later bij een evaluatie template of evaluatie een of meerdere evaluatievraag templates toe, dan zijn deze met behulp van een evaluatievraagcategorie gemakkelijk op te zoeken. Het is niet verplicht om gebruik te maken van evaluatievraagcategorieën.

Hier doe je dat.
  • Functiegroep: Evaluatie.
  • Functie: Evaluatievraag categorie.

In het zoekscherm heb je de mogelijkheid om een nieuwe evaluatievraagcategorie te maken (1), een bestaande te wijzigen (2) of te verwijderen (3).

1. Nieuw: klik op de knop ‘Nieuw’ en vul de naam van de evaluatievraagcategorie in, klik op de knop ‘Opslaan & Terug’ om terug te keren naar het zoekscherm. Bij het opslaan wordt niet gecontroleerd of de categorie al bestaat.
  2. Wijzigen: klik op de naam van de evaluatievraagcategorie en op de knop ‘Bewerken’ om de naam aan te passen of de evaluatievraagcategorie op inactief te zetten. Klik op de knop ‘Opslaan & Terug’ om terug te keren naar het zoekscherm.
  3. Verwijderen: klik op de naam van de evaluatievraagcategorie en op de knop ‘Bewerken’, ‘Verwijder’ en ‘OK’ om deze te verwijderen. Is de categorie gekoppeld aan één of meerdere evaluatievraag templates dan kun je de categorie niet verwijderen. De categorie kan dan wel op inactief gezet worden. Om de categorie als nog te verwijderen moet deze eerst ontkoppeld worden bij de evaluatievragen.