ls een deelnemer op een e-learning onderdeel in Coachview.net wordt in- of uitgeschreven wordt er door Coachview.net een automatische actie uitgevoerd. Het kan zijn dat deze actie niet uitgevoerd kan worden en wordt afgekeurd. Hieronder vind je de meest voorkomende meldingen.

Deelnemer kon niet ingeschreven worden in Moodle. The expected token is "" of "". Line 1, position 50.
Dit probleem ontstaat doordat:
  1. in de Coachview.net parameter 'MoodleURL' de URL niet goed is ingevuld. Vergeet niet je Moodle URL aan te vullen met '/webservice/rest/server.php?' -> http(s)://moodle.coachview.net/webservice/rest/server.php?. Het kan zijn dat je in de URL www moet toevoegen -> http(s)://moodle.coachview.net/webservice/rest/server.php?.
  2. in de Coachview.net parameter 'MoodleToken' het Moodle token niet goed is ingevuld, of het token niet meer geldig is.
Deelnemer kon niet ingeschreven worden in Moodle. Invalid service - IP.212......
Het probleem ontstaat doordat bij de inrichting van Moodle, bij het aanmaken van het token, het verkeerde IP restriction adres is ingevuld. Dit kun je alleen oplossen door een nieuw token aan te maken met het restriction adres uit de foutmelding.Let op: in het service center van Coachview moet parameter MoodleToken ingevuld worden met de nieuwe token.
Deelnemer kon niet ingeschreven worden in Moodle. Feedback: E-learning code leeg
Inschrijven niet gelukt omdat in het opleidingsonderdeel met als vorm 'e-learning' geen 'e-learning code' is ingevuld.
Deelnemer kon niet ingeschreven worden in Moodle. 2 / Message: cohort id not exists.
Inschrijven niet gelukt omdat in het opleidingsonderdeel met als vorm 'e-learning' niet het juiste cohort id is ingevuld.
Deelnemer kon niet ingeschreven worden in Moodle. gebruiker niet kunnen vinden in moodle
De deelnemer is in Moodle al (handmatig) aangemaakt: het 'Persoonsid' of het 'Externid' van Coachview komt niet overeen met het 'ID number' van Moodle.
Deelnemer kon niet ingeschreven worden in Moodle. Feedback: enrol_manual_enrol_users:....Geen toegang tot de cursus of activiteit
De cursus staat in Moodle nog op 'verberg'.
Deelnemer kon niet ingeschreven worden in Moodle. Niet eens met websitebeleid.
De Moodle leeromgeving maakt gebruik van de privacy- en beleidsinstellingen t.b.v. de AVG.
Geef bij Sitebeheer > Privacy en beleid > Gebruikersovereenkomsten namens het webservice account toestemming (akkoord) op de voorwaarden die ingesteld zijn.
Debug info: invalid service - IP.  is not supported - check this allowed user.
Het IP-adres van de live- of trainingsomgeving van Coachview, ingesteld in Moodle, is niet juist.Het kan zijn dat bij het wijzigen van het IP-adres het token in Moodle wijzigt.
Is dit het geval dan moet het nieuwe token opnieuw in het service center van Coachview worden ingesteld.
You don't have the permission to assign this role (0) to the user.
In Coachview is parameter 'MoodleStudentRoleId' niet correct ingevuld.
Gebruiker niet kunnen vinden in moodle met idnumber
Je probeert een deelnemer in Moodle in te schrijven met een e-mail adres dat in Moodle al bekend is, maar in Moodle is toegekend aan een andere persoon.
Invallid parameter value detected / debug info: context does not exist
De code e-learning, ingevuld in het onderdeel van de opleiding, kan niet gevonden worden als cursusid in Moodle.
Ongeldige parameterwaarde gevonden.
Deze foutmelding kan veroorzaakt worden door:
  1. De code e-learning, ingevuld in het onderdeel van de opleiding, kan niet gevonden worden als cursusid in moodle
  2. In het persoonsdossier is e-mail 1 niet ingevuld. E-mail 1 wordt gebruikt voor het aanmaken van de gebruikersnaam in Moodle.
  3. Het Nummer (ID) is niet bekend in Moodle, maar het e-mailadres wel. Er kan dan ook geen nieuwe persoon worden aangemaakt.
  4. In het service center staat dat het e-mailadres uit het persoonsdossier gebruikt moet worden als gebruikersnaam in Moodle. Echter, in het e-mail adres staat een vreemd teken (bijvoorbeeld '+' -> 'remy+remery@coachview.net). Vreemde tekens mogen in Moodle niet gebruiker worden als gebruikersnaam.
Username already exists.
Gebruikersnaam bestaat al: er is in Moodle al een gebruiker aangemaakt met hetzelfde e-mail adres, zoals het e-mail adres 1 van de deelnemer in Coachview. Echter, de gebruiker in Moodle heeft geen ID number (ExternId of PersoonId uit Coachview).
Thread was being aborted.
Er zijn taken in Moodle actief die te veel tijd in beslag nemen om het verzoek vanuit Coachview te kunnen behandelen. Door Coachview wordt het uitvoeren van de actie afgebroken.
Deelnemer (naam deelnemer) kon niet ingeschreven worden in Moodle. Feedback: - foutmelding 'Inschrijven': GetUserIdFromMoodle:GetIdnumberFromPerson: Externsource van persoon 'Coachview' komt niet overeen met de externsource 'AFAS' in de instellingen.
In het service center van Coachview is ingesteld dat het ExternId, ingevuld in het persoonsdossier, gebruikt wordt om een gebruiker in Moodle te kunnen identificeren. Alleen Externid's mogen gebruikt worden in combinatie met Externsource 'AFAS'. In het voorbeeld is een ExternId ingevuld, maar is als Externcource 'Coachview' ingevuld.
Courseid must be numeric.
In het opleidingsonderdeel is een cursus id ingevuld met letters. Alleen cijfers zijn toegestaan.
Courseid must be numeric.
In het opleidingsonderdeel is een cursus id ingevuld met letters. Alleen cijfers zijn toegestaan.
Manuele aanmeldingsplugin bestaaat niet of werd uitgeschakeld voor de cursus id
Twee oorzaken:
  1. De opgegeven cursusid komt in Moodle niet voor.
  2. De aanmeldingsplugin is inderdaad niet ingeschakeld of bij de cursus uitgeschakeld.

In geval van optie 2:
Controleer of de aanmeldingsplugin is ingeschakeld. Dit doe je via 'Sitebheer' -> 'Plugins' -> 'Aanmeldingen' -> 'Beheer aanmeldingsplugins'.
Controleer bij de cursus of de manuele aanmeldingen is ingeschakeld. Dit doe je via de cursus te openen en op menu item 'Deelnemers' te klikken. Kllik op het wieltje (instellingen) en kies de optie 'Aanmeldingsmethodes'.
Oplossing op dit moment nog niet bekend.
We werken er zo spoedig mogelijk aan.