Het realiseren van de koppeling begint bij de inrichting van de opleidingssoort waarbij het onderdeel bepaalt hoe de deelnemer geschoold wordt.

Denk daarbij aan:
  1. traditioneel klassikaal, samen met de docent en andere deelnemers in de klas,
  2. via e-learning waarbij de deelnemer interactief gebruikmaakt van een computer op afstand in eigen tijd,
  3. of een mix van deze twee leerinterventies ook wel 'blended learning' genoemd.

Lesvormen:
Welk lesvorm van toepassing is, leg je dus vast in het onderdeel dat bij de opleidingssoort hoort, en bepaalt dus de scholing:
  1. 'Klassikaal' dan wordt traditioneel klassikaal geschoold,
  2. 'E-learning / digitaal' dan wordt de cursus via e-learning aangeboden en kun je in het onderdeel kiezen uit een aantal e-learning omgevingen.
    Let op: deze e-learning omgeving moet wel het Service Center zijn ingericht in Coachview.

Voorbeeld:
In ons voorbeeld 'TCV- Training Coachview' wordt gebruik gemaakt van 'blended learning'.
Bij de eerste training (= onderdeel) volgen de deelnemers een e-learning in Moodle, de daarop volgende dag wordt klassikaal afgenomen.
Onderdeel 1:
  1. Lesvorm is e-learning, waarbij de e-learning omgeving Moodle is.
  2. Er zijn geen tijden ingevuld en ook de lesduur is niet ingevuld. De deelnemer bepaalt zelf wanneer de cursus wordt gevolgd.
  3. Er is geen registratieplicht, als je bij een course completion in Moodle het resultaat in Coachview terugkrijgt, wordt automatisch aangegeven dat de deelnemer present en geslaagd is.
  4. De e-learningcode is 32, dit is de cursus-in Moodle.

Onderdeel 2:
  1. Lesvorm is klassikaal, er is een standaard 'tijd van' en 'tijd tot' ingevuld.
  2. Je verwacht dat de les 3,5 uur gaat duren.
  3. Er is registratieplicht, je moet dus bij de opleiding voor dit onderdeel per deelnemer aangeven of deze is geweest.

Maak het e-larning onderdeel:
Open de opleidingssoort en klik op de tab 'Onderdelen'.

Klik op de knop 'Nieuw' om een nieuw onderdeel aan te maken.
(A) Vul code / naam in en selecteer de (B) optie 'E-learning / digitaal' als lesvorm.
(C) Selecteer 'Moodle' uit de typelijst.
(D) Vul het cursus-id uit Moodle bij 'Code e-learning' in.

Wil je toegang geven tot een andere cursus dan kan dit met behulp van een nieuw onderdeel of een nieuwe opleidingssoort. Gebruik je een nieuw onderdeel dan heb je natuurlijk een ander cursus-id nodig. Het voordeel van het gebruiken van meerdere onderdelen is dat je in één opleiding per deelnemer kunt bepalen tot welke cursus toegang wordt verleend. Je kunt immers een deelnemer per onderdeel in- of uitschrijven.

Zo bepaal je het Moodle cursus-id:
Als het cursus-id automatisch door Moodle is bepaald dan:
  1. Selecteer eerst de cursus.
  2. Ga vervolgens met de muis boven de naam van deze cursus staan, let op niet op de naam klikken.
  3. Links onder in het scherm verschijnt het id in de tekst, zoals in het voorbeeld: 'moodle.coachview.net/course/view.php?id=4'.
  4. Vul het cijfer (4) in bij 'Code e-learning.

Je kun ook zelf het cursus-id bepalen.
  1. Open het menu 'Sitebeheer' in Moodle.
  2. Klik op de optie 'Cursussen' en 'Beheer cursussen en categorieën'.
  3. Klik vervolgens op de categorie waar de cursus onder valt.
  4. Klik op het wieltje (bewerk) achter de naam van de cursus.
  5. Vul het cursus-id in bij 'Nummer (ID) van de cursus'.

Let op: om dit te kunnen doen heb je bepaalde rechten nodig in Moodle.