Met behulp van deze actietemplate zorg je ervoor dat een deelnemer, ingeschreven op een opleiding met minimaal een e-learning onderdeel, als cursist in Moodle wordt aangemeld en toegang krijgt tot de cursus. Coachview maakt en voert de actie automatisch uit. Daarvoor moet de module 'Automatische workflow' aan je toegewezen zijn.

Zo maak je de actietemplate:
De actietemplate maak je via functiegroep 'Template' en functie 'Actie template'.
  1. Klik op de knop 'Nieuw'.
  2. We hebben voor jou een template gedefinieerd waarmee je deze actietemplate makkelijk kunt maken. Kies bij het veld 'Template' uit het lijstje de template 'Moodle inschrijven van deelnemer [OpleidingsVraagPersoon:NaamVolledig] - [Opleiding:Naam]', de actietemplate wordt voor je gemaakt.

De datagroep 'OpleidingsOnderdeelUitvoering' wordt automatisch voor je geselecteerd.
Proces 'Deelnemer inschrijven in e-learning' wordt automatisch voor je gekozen.
Gebeurtenis 'Opleidingsvraagonderdeel wordt ingeschreven op een opleidingsonderdeel' wordt automatisch voor je ingesteld.

De volgende gegevens kun je naar behoefte aanpassen, vink daarvoor 'Geavanceerde opties weergeven' aan:
Uitvoering:   Deze staat op 'Handmatig'. Selecteer de optie 'Automatisch (op stardatum/tijd)' als je deze wilt automatiseren.
Start- en einddatum: Standaard staat '0 werkdagen na aanmaakdatum' ingevuld, na inschrijven deelnemer wordt de actie dezelfde dag uitgevoerd. Je kunt het aantal werkdagen verhogen, of kiezen voor weken / maanden. Je kunt het uitvoeren van de actie ook koppelen aan de datum van het onderdeel.
Tijd: Deze is niet ingevuld. Vul bijvoorbeeld '17:00' in als je wilt dat de actie om 17:00 uur wordt uitgevoerd. Vul je geen tijd in dat wordt de actie binnen een aantal minuten uitgevoerd.
Opleidingstatus De optie 'Alle' is geselecteerd. De status van de actie is dus niet van belang. Wil je dat de actie alleen uitgevoerd wordt als de opleiding een bepaalde status heeft dan kun je die hier selecteren. Bijvoorbeeld: deze actie moet alleen uitgevoerd worden als de opleiding doorgaat, dan selecteer je de optie 'Definitief'.
Actie tonen bij Selecteer de optie 'Opleiding', 'OpleidingsOnderdeel', 'OpleidingsVraag' en 'Persoon'.
Standaard eigenaar Alleen invullen als de actie door jou of een collega uitgevoerd moet worden.

Klik op 'Opslaan' of 'Opslaan & Terug' om de actietemplate op te slaan.

Zo gebruik je de template:
  1. Koppel deze actietemplate aan een opleidingssoortonderdeel. Dit kun je niet via de actietemplate doen, maar dit doe je via de opleidingssoort -> tab 'Onderdelen'.
  2. Selecteer via functiegroep 'Zoek' en functie 'Opleidingssoort' de opleidingssoort.
  3. Klik op de tab 'Onderdelen'.
  4. Selecteer het e-learning onderdeel.
  5. Klik op de tab 'Actietemplates'.
  6. Klik op de knop 'Toevoegen'.
  7. Selecteer de actietemplate door op de regel of het vakje te klikken.
  8. Klik op de knop 'Toevoegen'.
  9. Herhaal dit voor elk e-learning onderdeel dat is toegevoegd aan de opleidingssoort.

Is de actie succesvol door Coachview uitgevoerd dan zie je in de actie het volgende:
In Moodle is het account aangemaakt, hierdoor heeft de deelnemer rechten om de cursus in Moodle te volgen.