Ervaren Expert

Richt een documenttemplate in om in jouw eigen huisstijl een e-mail naar een ingeschreven deelnemer te versturen met de Moodle of Ilias aanmeldgegevens. De inlognaam, het wachtwoord en de URL worden automatisch gegenereerd en vermeld in de e-mail.

Dit artikel geldt voor de volgende e-learningsystemen:
  1. Moodle.
  2. Ilias

Wanneer wordt deze documenttemplate gebruikt voor het versturen van de e-mail?
Als een deelnemer wordt ingeschreven op een e-learning onderdeel, dan maakt Coachview een actie aan die na activering (handmatig of automatisch) controleert of de deelnemer bestaat in jouw e-learningsysteem. Is dit niet het geval? Dan wordt de deelnemer als cursist aangemaakt, krijgt toegang tot de cursus en wordt vanuit Coachview automatisch de e-mail met inloggegevens verstuurd. Bestaat de cursist? Dan gebeurt dit niet en wordt alleen toegang tot de cursus verleend.

Let op; deze mail met inloggegevens wordt apart gestuurd. We adviseren om separaat een e-mail (uitnodiging) te versturen. Is de deelnemer al bekend in jouw e-learningsysteem dan krijgt deze niet opnieuw de e-mail met aanmeldgegevens.

Zo maak je de documenttemplate.

Bekijk deze presentatie: