Als een evaluatietemplate wordt toegevoegd aan een opleidingssoort of een of meerdere onderdelen van een opleidingssoort dan zou het handig zijn dat bij de lopende opleidingen de evaluaties worden aangemaakt. Natuurlijk moet een evaluatie weer verwijderd worden bij een lopende opleiding als de evaluatietemplate uit de opleidingssoort of onderdelen  van een opleidingssoort wordt verwijderd.

Voorwaarden toevoegen evaluatie aan opleiding:

• De opleiding moet status 'Te starten' hebben.
  • Evaluatie moet nog niet bestaan.

Voorwaarden verwijderen evaluatie aan opleiding:

• De evaluatie moet de status 'Initieel' hebben.

Hoe doe je dit voor een evaluatietemplate gekoppeld aan een opleidingssoort:
  1. Selecteer en open een opleidingssoort.
  2. Klik op de tab 'Evaluatietemplates'.
  3. Klik op de knop 'Bijwerken evaluaties'.

Hoe doe je dit voor een evaluatietemplate gekoppeld aan een onderdeel:

1. Selecteer en op een opleidingssoort.
  2. Klik op de tab 'Onderdelen'.
  3. Selecteer en open een onderdeel.
  4. Klik op de tab 'Evaluatietemplates'.
  5. Klik op de knop 'Bijwerken evaluaties'.

Let op: klik je op de knop 'Bijwerken evaluaties' in de tab 'Evaluatietemplates' bij een opleidingssoort, dan worden ook de evaluaties bijgewerkt op de onderdelen.
Het kan zijn dat een onderdeel, waar een evaluatietemplate aan is toegevoegd, is gekoppeld aan meerdere opleidingssoorten. In dit geval worden alle opleidingen, gemaakt met behulp van de verschillende opleidingssoorten, bijgewerkt.

Zie ook: