Beginner Ervaren Expert

Het aanmaken van evaluaties, het versturen van uitnodigingen en herinneringen en het afronden van evaluaties is een tijdrovend werkje en wordt nog wel eens vergeten. Coachview ontzorgt door dit automatisch per opleiding of onderdeel (les) voor je te regelen. Dit doe je door de desbetreffende actietemplates te koppelen aan een evaluatietemplate. Voeg je een evaluatietemplate aan een opleidingssoort en/of soortonderdeel? Dan zal Coachview bij het maken van de opleiding automatisch de evaluaties toevoegen aan de opleiding en/of onderdelen. Daarbij maakt het niet uit of je gekozen hebt voor deelnemers of docenten als ontvangers. De acties voor het automatiseren van de evaluatie worden klaargezet en volgens planning door Coachview automatisch uitgevoerd.

Stap 1: Actietemplates maken en koppelen aan de evaluatietemplate:
In deze presentatie gaan we het hebben over maken en het koppelen van deze actietemplates aan de evaluatie template.

Stap 2: Opleidingssoorten toevoegen aan de evaluatietemplate:
In deze presentatie gaan we bespreken hoe je een of meerdere opleidingssoorten kunt toevoegen aan een evaluatie template. Je wilt namelijk dat Coachview automatisch een, vooraf ingestelde, evaluatie aanmaakt bij een opleiding. Vanuit de evaluatietemplate voeg je de opleidingssoorten toe. Maak je een opleiding dan wordt automatisch de evaluatie toegevoegd. Maar let op. Je kunt geen opleidingssoortonderdelen toevoegen aan een evaluatietemplate.

Stap 3: Verstuur de evaluatieanalyse (samenvatting) naar de docent:
Is de evaluatie lopende of afgerond dan kun je vanuit de opleiding automatisch een e-mail sturen met een verwijzing naar de evaluatie-analyse (samenvatting) naar alle op de opleiding ingeplande docenten. Dit doe je met behulp van een actietemplate die je toevoegt aan een opleidingssoort of een of meerdere onderdelen van de opleidingssoort.

Je hebt nog de mogelijkheid om met terugwerkende kracht opleidingen bij te werken.
Als een evaluatietemplate wordt toegevoegd aan een opleidingssoort of een of meerdere onderdelen van een opleidingssoort dan zou het handig zijn dat bij de lopende opleidingen de evaluaties worden aangemaakt. Natuurlijk moet een evaluatie weer verwijderd worden bij een lopende opleiding als de evaluatietemplate uit de opleidingssoort of onderdelen  van een opleidingssoort wordt verwijderd.

Voorwaarden toevoegen evaluatie aan opleiding:
  1. De opleiding moet status 'Te starten' hebben.
  2. Evaluatie moet nog niet bestaan.

Voorwaarden verwijderen evaluatie aan opleiding:
  1. De evaluatie moet de status 'Initieel' hebben.

Hoe doe je dit voor een evaluatietemplate gekoppeld aan een opleidingssoort:
  1. Selecteer en open een opleidingssoort.
  2. Klik op de tab 'Evaluatietemplates'.
  3. Klik op de knop 'Bijwerken evaluaties'.

Hoe doe je dit voor een evaluatietemplate gekoppeld aan een onderdeel:
  1. Selecteer en op een opleidingssoort.
  2. Klik op de tab 'Onderdelen'.
  3. Selecteer en open een onderdeel.
  4. Klik op de tab 'Evaluatietemplates'.
  5. Klik op de knop 'Bijwerken evaluaties'.

Let op: klik je op de knop 'Bijwerken evaluaties' in de tab 'Evaluatietemplates' bij een opleidingssoort, dan worden ook de evaluaties bijgewerkt op de onderdelen. Het kan zijn dat een onderdeel, waar een evaluatietemplate aan is toegevoegd, is gekoppeld aan meerdere opleidingssoorten. In dit geval worden alle opleidingen, gemaakt met behulp van de verschillende opleidingssoorten, bijgewerkt.