Beginner Ervaren
In Coachview is het mogelijk om twee personen samen te voegen, waarbij alle gegevens worden bewaard en samengevoegd.
Dit noemen we in Coachview ontdubbelen.

De gegevens van de verkeerd ingevoerde (dubbele) persoon worden gevoegd bij het dossier van de persoon die bewaard moet blijven.
Het persoonsdossier van de verkeerd ingevoerde persoon wordt daarna verwijderd.
Bekijk hoe je dit doet met behulp van deze video (1:15):

Ontdubbel een persoon met behulp van de volgende stappen:
Klik in het menu op functiegroep 'Beheer' en op functie 'Ontdubbel persoon'.
Selecteer met het loepje (A) de originele persoon, het persoonsdossier dat bewaard moet blijven.
Selecteer met het loepje (B) de te ontdubbelen persoon, het persoonsdossier wordt na ontdubbeling verwijderd.
Klik op de knop 'Ontdubbelen' (C).
Is het ontdubbelen succesvol verlopen dan is de naam van de dubbele persoon verdwenen. De melding 'Ontdubbelen' van de personen succesvol' verschijnt in het scherm.
Is het ontdubbelen niet gelukt dan worden er meldingen in het rood gegeven.

Het is handig als je de achternaam van de dubbele persoon wijzigt in '<achternaam> (MAG WEG)'.
Daarmee kun je makkelijker terugvinden welk persoonsdossier moet blijven en welk verwijderd mag worden.