Lees hoe je dossiers kunt terugvinden en hoe je overzichtslijsten creëert. Wordt met behulp van het vergrootglas een overzichtslijst (zoekscherm) geopend? Dan kun je met behulp van een of meerdere zoekcriteria snel jouw dossiers terugvinden, gerichter zoeken dus. Elke overzichtslijst werkt op dezelfde manier, welke zoekcriteria mogelijk zijn verschilt per overzichtslijst. Wil je regelmatig met behulp van dezelfde zoekcriteria zoeken? Dan doe je dit door deze te bewaren in zoekopdrachten.

Informatie in beeld:
Een overzichtslijst (zoekscherm) is als volgt opgebouwd.
  1. De knop 'Zoeken' activeert het zoeken, de knop 'Wis' verwijdert de door jou ingevulde zoekcriteria.
  2. De belangrijkste zoekcriteria (soms is dat er maar een) zijn direct in te vullen.
  3. De knop 'meer...' toont extra zoekcriteria.
  4. Lijst met gevonden dossiers.
  5. De lijst kun je exporteren naar een CSV-bestand. Vaak wordt deze, afhankelijk hoe dit op jouw computer is ingesteld, met behulp van MS-Excel geopend. Dit geeft je de mogelijkheid om gegevens ook buiten Coachview te kunnen gebruiken. Wil je dit niet? Dan kun je dit per lijst uitzetten. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.
  6. Instellen kolommen voor het scherm en apart voor de export naar CSV.
  7. Het aantal gevonden dossiers, verdeeld over meerdere pagina's.
  8. Vet en onderstreept weergegeven informatie geeft, door er op te klikken, toegang tot het detailscherm van het dossier
Heb je op de knop 'meer...' geklikt? Dan kan het zijn dat er linkjes getoond worden die toegang geven tot weer extra zoekcriteria.
Door op het linkje te klikken worden deze getoond. Klik je nogmaals op het linkje dan worden deze verborgen.
Heb je verschillende zoekcriteria ingevuld, vergeet dan niet op 'Zoeken' te klikken.

Zoekcriteria bewaren mbv. zoekopdrachten:
Met behulp van de ster kun je jouw favoriete zoekcriteria als verschillende zoekopdrachten opslaan en weer openen.
Zweef met je muis boven de ster en het volgende schermpje wordt geopend.
Klik op 'Criteria bewaren +'.
Geef de zoekopdracht een naam en klik op 'Bewaren'.

Tip: het is handig als de naam begint met de naam van de overzichtslijst. Alle bewaarde zoekopdrachten van alle overzichtslijsten kun je namelijk als panel op jouw personal dashboard tonen en openen. Hoe je dat doet lees je hier.
De ster krijgt nu een blauwe kleur. Dit betekent dat je een of meerdere zoekopdrachten hebt opgeslagen.
Zweef je weer boven de ster? Dan wordt het schermpje geopend en zie je jouw bewaarde zoekopdrachten. De zoekopdracht 'Coachview standaard' is automatisch toegevoegd. Dit betekent zoeken zonder criteria.
  1. Klik op de naam om de overzichtslijst te openen met behulp van de bewaarde zoekcriteria.
  2. Werk de zoekopdracht bij met de huidige ingevulde zoekcriteria.
  3. Open de overzichtslijst standaard met deze zoekopdracht. Selecteer het bolletje voor het bepalen van de standaaard zoekopdracht.
  4. Verwijder de zoekopdracht.