Maak jouw opleidingsaanbod compleet met e-learning, zodat je een totaal aanbod van blended learning kunt leveren.

Tegenwoordig worden deelnemers niet alleen traditioneel klassikaal geschoold, samen met de docent in een klas, maar ook via e-learning. Op afstand wordt dan interactief gebruik gemaakt van een computer, waarbij de deelnemer zelf zijn tijd kan indelen. Dit wordt gedaan in een omgeving die e-learning ondersteunt, in een elektronische leeromgeving (ELO) waar Moodle Workplace er een van is. Heb je voor jouw deelnemers in Moodle Workplace een e-learning omgeving ingericht? Dan kun je met behulp van een aantal stappen vanuit Coachview er voor zorgen dat een deelnemer wordt aangemeld in Moodle Workplace en toegang krijgt tot een of meerdere cursussen.

Wat gebeurt er?
Meldt een persoon zich aan en schrijf je deze in op een Coachview opleiding met een e-learning onderdeel, dan treedt het volgende automatische proces in werking:
  1. Is de deelnemer nog niet bekend in Moodle Workplace, dan wordt deze aangemaakt (aangemeld) in de Moodle Workplace omgeving.
  2. De deelnemer ontvangt vanuit Coachview een e-mail met inlognaam, wachtwoord en url naar jouw Moodle Workplace omgeving in jouw eigen huisstijl.
  3. De deelnemer krijgt automatisch toegang tot de corresponderende cohort of cursus in Moodle Workplace.
  4. Is de cursus afgerond (CourseCompleted) dan wordt het resultaat teruggestuurd naar Coachview, en wordt de presentie, slaging en eventueel het resultaat geregistreerd.
  5. Schrijf je de deelnemer uit de opleiding, dan zorgt een automatisch proces ervoor dat de deelnemer geen toegang meer heeft tot de cursus in Moodle Workplace. Let op: de deelnemer wordt daarbij niet verwijderd of gedeactiveerd in Moodle Workplace! Wil je een deelnemer verwijderen, dan moet je dit zelf via Moodle Workplace doen.

Wat is er nodig?
  1. Moodle Workplace versie: vanaf versie 3.0, via 'Site-administration' en 'Registrations' kun je jouw Moodle Workplace versie controleren.
  2. Resultaten: het installeren van een plug-in in Moodle Workplace is vereist om de resultaten vanuit Moodle Workplace terug te sturen naar Coachview na een course completion (zie hieronder het stappenplan).
  3. Ondersteuning: bij vragen kun je contact opnemen met onze supportafdeling 088-4488555, support@coachview.net of bij jouw Moodle Workplace leverancier.

AVG!
Heb je vanaf Moodle Workplace versie 3.3.5 de Privacy Tool inzake GDPR/AVG ingesteld?
Dan dien je via Sitebeheer -> Privacy en beleid -> gebruikersovereenkomsten namens het webservice account toestemming (akkoord) te geven op de voorwaarden die ingesteld zijn.
Daarnaast moet een installatie of upgrade plaatsvinden van de plugin die de resultaten naar Coachview terugstuurt na een course completion. Zie het volgende artikel: lees meer.

Stappen

Richt je de koppeling later in terwijl je al live bent met Coachview of ga je nog live? Dan adviseren wij de koppeling allereerst te testen in de trainingsomgeving van Coachview (https://training.coachview.net). Overweeg zelf of je ook een testomgeving van Moodle Workplace wilt gebruiken. Is dit niet mogelijk overweeg dan om gebruik te maken in Moodle Workplace van een testcursus. Neem hiervoor contact op met jouw Moodle Workplace partner.
Optioneel:
Maak in Coachview een testgebruiker aan. Vul achternaam, eventueel tussenvoegsel, voornaam, voorletters, geslacht en e-mailadres in. Gebruik een e-mailadres waar jij toegang tot hebt, zodat je de e-mail met inlognaam, wachtwoord en url kunt openen. Je kunt dan controleren of deze e-mail correct in jouw huisstijl wordt weergegeven, en je kunt controleren of je kunt inloggen en de cursus in Moodle kunt opstarten.

Richt een document template in om de aanmeldgegevens via e-mail vanuit Coachview te versturen.Richt twee actie templates in:
  1. Voor het aanmelden en toegang geven tot een cursus in Moodle Workplace.
  2. Om de toegang tot de cursus in Moodle op te heffen.
Richt een opleidingssoort in Coachview in.Het inrichten van Moodle Workplace. Om Coachview toegang via webservices te verlenen zijn een aantal instellingen in Moodle van belang. Je moet kunnen inloggen als Administrator en toegang hebben tot de menu's 'instellingen' en 'sitebeheer'.

Neem hiervoor contact op met jouw Moodle Workplace partner.
In Coachview via het service center de koppeling inrichten en activeren.
Het terugsturen van resultaten naar Coachview.

Neem hiervoor contact op met jouw Moodle Workplace partner.
De meest voorkomende meldingen.