Om de bij een opleiding behorende kosten te registreren, kunnen inkoopregels aan de opleidingssoort toegevoegd worden. Stel dat je bij een opleiding de volgende kosten wilt registreren: de inhuur van de docent en het lesmateriaal dat je aan de deelnemers verstrekt. Voor elk van deze punten maak je dan een aparte inkoopregel aan bij de opleidingssoort.

Zo doe je dat:

Dit doe je met behulp van het menu ‘Zoek’ en menu-item ‘Opleidingssoort’. Kies de opleidingssoort waar je de inkoopregel wil toevoegen. Klik op de tab 'Inkoopregels' en klik op 'Toevoegen'. Het scherm met inkoopregeltemplates wordt geopend.

1. Selecteer een of meerdere verkoopregeltemplates door deze aan te vinken.
  2. Wil je meerdere verkoopregels tegelijkertijd toevoegen? Verhoog dan het aantal.
  3. Klik op 'Toevoegen'.

Klik op de naam en open daarmee de toegevoegde inkoopregel om gegevens te wijzigen. Klik op de knop 'Bewerken'. De kosten vul je bij 'Stuksprijs' in. Daarmee wordt ook het bedrag automatisch bepaald. Druk op 'Opslaan & Terug'.
Let op: een inkoopregel kun je niet meer verwijderen als deze al is toegevoegd aan een opleiding. Zet in dit geval de inkoopregel op inactief.