Het is mogelijk om direct een opleiding in de planningsmodule te maken en te plannen.

Zo doe je dat:
Klik op de knop 'Opleiding inplannen'.
Aan de rechterkant wordt het volgende planscherm geopend.

1. Klik op het vergrootglas of type een gedeelte van de code of een gedeelte van de opleidingssoortnaam in. Daarmee open je de lijst met opleidingssoorten die de status 'definitief' hebben gekregen.
Klik op de naam van de opleidingssoort om de opleiding met de bijbehorende onderdelen te tonen. De opleiding en de onderdelen worden gestempeld, waarbij het eerste onderdeel wordt geopend.

Je hebt nu de mogelijkheid om:
  1. De code aan te passen.
  2. De naam van het onderdeel aan te passen.
  3. Een datum in te typen of
  4. Een datum te kiezen via de kalender.
  5. De begin- en eindtijd te wijzigen.
  6. Een omschrijving toe te voegen.
  7. Een docent te selecteren door op het plusteken te klikken.
  8. Een locatie te selecteren door op het plusteken te klikken.

Klik op het plusteken onder de geplande docent of locatie om nog een docent of locatie toe te voegen.
Klik op 'Opslaan' om de opleiding te maken en de planning van het onderdeel door te zetten.
Tijdens het opslaan controleert Coachview op planningsconflicten. Deze zie je boven aan het scherm in een oranje balk terug. Je moet dit eerst corrigeren voordat je kunt niet verder kunt met plannen.
Klik je op het balkje met de naam van het onderdeel dan spring je direct naar de geplande datum.
Ben je klaar? Sluit het planscherm af door op het kruis te klikken.

Planningsproblemen.
Het is mogelijk om de controle uit te zetten, of uit te zetten voor bepaalde lesvormen (controle per onderdeel). Meer weten? Lees dan het artikel 'Plannen: dubbelboeking en controle op planningsconflicten'.