Wil je weten hoe je de Docent App gebruikt op telefoon, tablet of computer? Lees dan snel verder.

INHOUDSOPGAVE

Docent App starten:
Klik op het Coachview icoontje op jouw telefoon of tablet om de Docent App te starten..

Docent App gebruiken op de telefoon:

Vul jouw gebruikersnaam of e-mailadres en jouw wachtwoord in, klik op de knop 'Inloggen' en je kunt beginnen.

1. Algemene gegevens: klik je op het persoonsicoontje dan zie je jouw naam en heb je de mogelijkheid om uit te loggen. Klik je op het bedrijfsicoontje dan zie je de naam van jouw bedrijf en telefoonnummer. Klik je op de naam dan kun je een e-mail sturen.
  2. Zoeken op naam: type de naam of een gedeelte van de naam van de opleiding of onderdeel in en klik op <enter> of vergrootglas.
  3. Zoeken op datum: met de agenda wordt standaard op de huidige datum gezocht en alle lessen vanaf deze dag getoond. Vul zelf een datum (dag en/of maand en/of jaar) in of klik op het pijltje om de agenda te openen en selecteer een datum. Het zoeken wordt automatisch gestart.
  4. Een lijst met onderdelen (dag- of dagdelen waarop les gegeven wordt).
  5. Klik je in de lijst op de locatie? Dan wordt onderaan het scherm de gegevens van de locatie getoond. Klik je op het adres, dan wordt Google Maps geopend.
  6. Klik op het pijltje (>). Daarmee open je de lijst met deelnemers.

Docent App gebruiken op tablet of computer:
Algemene gegevens:
  1. Ga je met de muis boven het persoonsicoontje staan (niet op klikken)? Dan zie je jouw naam en heb je de mogelijkheid om uit te loggen.
  2. Ga je met de muis boven het bedrijfsicoontje staan (niet klikken)? Dan zie je de naam van jouw bedrijf en telefoonnummer. Klik je op de naam dan kun je een e-mail sturen.
Zoeken:
  1. Type de naam of een gedeelte van de naam van de opleiding of onderdeel in en klik op <enter> of vergrootglas.
  2. Met de agenda wordt standaard op de huidige datum gezocht en alle lessen vanaf deze dag getoond. Vul zelf een datum (dag en/of maand en/of jaar) in (1). Klik op het pijltje om de agenda te openen (2) en selecteer een datum. Het zoeken wordt automatisch gestart.
Overzicht op tablet of computer:
  1. Een lijst met onderdelen (dag- of dagdelen waarop les gegeven wordt).
  2. Een lijst met locaties waar les gegeven wordt. Je ziet het adres en telefoonnummer van de locatie. Klik je op de locatie? Dan wordt Google Maps in een aparte tab opgestart en kun je jouw route kiezen en de navigatie starten.
  3. Klik je hier op de naam van de locatie? Dan wordt onderaan het scherm de gegevens van de locatie getoond.
  4. Nogmaals de locatiegegevens. Klik je op het adres, dan wordt Google Maps geopend.
  5. Klik op het pijltje (>). Daarmee open je de lijst met deelnemers.

Docent App presentie en/of geslaagd registratie:
  1. Aantal deelnemers en maximale groepsgrootte.
  2. Lijst met deelnemers.
  3. Presentieregistratie, deze kolom is altijd zichtbaar.
  4. Slagingsregistratie, deze kolom is alleen zichtbaar als er voor het onderdeel registratie plicht is.
  5. Vul een opmerking in bij presentie en/of slaging.
  6. Contactgegevens van de locatie waar de training wordt gegeven.
  7. Klik op 'Opslaan' en 'Ok' om de registratie op te slaan. Klik op 'Annuleren' om de registratie niet op te slaan.
  8. Klik op het kruis om het registratiescherm te sluiten.
Presentie/slaging registratie:
  1. De registratie is nog niet verricht.
  2. Klik in een vakje om aan te geven dat de deelnemer aanwezig is.
  3. Klik nogmaals in hetzelfde vakje om aan te geven dat de deelnemer niet aanwezig is. Klik je nogmaals? Dan is de registratie niet verricht.
Opmerking plaatsen:
Klik op de knop 'Opmerking'. Je kunt zowel voor de presentie als voor de slaging een opmerking toevoegen. Klik op 'Opslaan' om de opmerkingen te bewaren.
De toegevoegde opmerkingen voor de verschillende deelnemers worden in een overzicht helemaal onderaan het scherm getoond. Deze kun je bewerken.
Er zijn geen deelnemers ingeschreven op de opleiding.
Let op: Kun je geen presentie en/of geslaagd invullen? Dan is de status van de opleiding door de administratie nog niet verplaatst naar 'definitief'.