In dit artikel wordt het gebruik van samenvoegcodes uitgelegd.Samenvoegcodes gebruik je in een document template, zodat bij het genereren van een document deze samenvoegcodes ingevuld worden met data uit Coachview. De samenvoegcodes herken je door de blokhaken [ ]. Welke beschikbaar zijn hangt af van de gekozen datagroep in tab ‘Algemeen’.

Inhoud:

Samenvoegcodes 3.0:

Open de documenttemplate en klik op de tab ‘Editor’ en volledig scherm. Je kunt direct aan

de slag. Klik met je muis in het ontwerp.

Klik met je muis in het ontwerp op de plaats waar je de samenvoegcode wilt invoegen.

Klik in de knoppenbalk op het samenvoegicoontje.
Of type het karakter [ (blokhaak) in.

Lijst met samenvoegcodes:

Daarmee open je het scherm met samenvoegcodes die beschikbaar zijn voor de gekozen datagroep, onderverdeeld in mappen.

In het scherm heb je ook een mogelijkheid om naar samenvoegcodes te zoeken.

De samenvoegcodes die je het meest gebruikt worden standaard getoond. Wil je alle samenvoegcodes tot je beschikking hebben? Vink dan deze optie uit.

Met behulp van een achtergrondkleur wordt een verschil gemaakt. De meest gebruikte samenvoegcodes hebben een iets donkere achtergrond.

Betekenis van de onderdelen van de lijst:
De verschillende onderdelen in het scherm hebben de volgende betekenis.
Mappen.
Mappen voor het herhalen van gegevens. Denk bijvoorbeeld aan het weergeven van het lesrooster, het aantal onderdelen van de opleiding.
De samenvoegcodes. Een samenvoegcode wordt bij het genereren van het document vertaald naar Coachview informatie.
Elke map kan extra mappen, herhalingen of  samenvoegcodes bevatten.

Zoeken:
Met behulp van zoeken kun je in het scherm gemakkelijk een samenvoegcode terugvinden. Zoek je op ‘datum’? Dan vind je allerlei samenvoegcodes voor datums terug. Maar zoek je op begindatum, de startdatum van de opleiding? Dan krijg je snel de juiste samenvoegcode.

Selecteer je een datum. Dan heb je nog de mogelijkheid de opmaak van de datum aan te passen. Je kunt kiezen uit een aantal datumformaten.

Berekenen van datum en tijd:

Je kunt ook de datum laten berekenen. Stel dat je de startdatum van de opleiding als uitgangspunt gebruikt en aan wilt geven dat één week voor de startdatum de e-learning gemaakt moet zijn. Dan kun je deze datum laten berekenen.
Dit geldt ook voor een tijd. Stel dat je de deelnemer wilt laten weten dat deze 30 minuten voor aanvang van de les aanwezig moet zijn. Dan kun je deze specifieke tijd laten berekenen.

Weergeven van het weeknummer:
Voeg een weeknummer toe aan je e-mail of presentielijs. Geef daarmee bijvoorbeeld aan dat je in een bepaalde week gaat starten met de opleiding zonder een exacte datum en tijd te noemen. Doe dit door in de samenvoegcode met het datum formaat een 'W' of 'w' toe te voegen.

1. Open de documenttemplate.
  2. Klik op tab '<> HTML'.
  3. Zoek in HTML de samenvoegcode van de datum in het voorbeeld dus '[Opleiding:BeginDatum &#92;@ "dddd d MMMM yyyy"]'.

Je hebt twee mogelijkheden om de datum weer te geven.

Voorbeeld 1 weeknummer en datum:
  1. Voeg de 'W' of 'w' als volgt toe [Opleiding:BeginDatum &#92;@ "W dddd d MMMM yyyy"].
  2. Klik op 'Opslaan'.

Voorbeeld 2 weeknummer:

1. Voeg de 'W' of 'w' als volgt toe [Opleiding:BeginDatum &#92;@ "W"] en verwijder ' dddd d MMMM yyyy'.
  2. Klik op 'Opslaan'.