Je wilt een overzicht van deelnemers die ingeschreven zijn op een opleiding die present en geslaagd zijn.

Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een overzicht voor personen die PE-punten mogen ontvangen.

Wat gebeurd er?
Als je vanuit de opleiding, tab 'Documenten' het overzicht genereert worden alleen die deelnemers getoond die present zijn geweest en zijn geslaagd.

Wat is er nodig?
Een document template met herhaling van de deelnemers. In de samenvoegcode van de herhaling wordt de filteroptie toegevoegd. Met deze filter zorg je ervoor dat alleen de deelnemers getoond worden die zijn present zijn en geslaagd. Maar let op: of iemand present is wordt bepaald door de in de opleidingssoort (tab 'Algemeen') ingevulde presentie % voor akkoord.

Meer weten?
Lees meer over filteropties in samenvoegcodes.

INHOUDSOPGAVE

Voorbeeld document template:
Het voorbeeld is gemaakt met behulp van documenteditor 3.0, datagroep 'Opleiding'. De deelnemers worden met behulp van een tabel weergegeven.
  1. Present: gebruik filteroptie '\@ FILTER:present=true'.
  2. Geslaagd: gebruik filteroptie '\@ FILTER:geslaagd=true'.
  3. Present en geslaagd: gebruik filteroptie '\@ FILTER:present=true;geslaagd=true'. Let op: scheidingsteken = ; (punt-komma).
Heb je de documenttemplate al gemaakt? Open deze dan. In de tab 'Editor' (1) klik je op '<> HTML' (2) om de broncode te openen.

HTML broncode aanpassen:

Scroll in de broncode naar de tabel waarin de deelnemers worden weergegeven. Je kunt

ook met behulp van 'ctrl-f' zoeken op '[OpleidingDeelnemer]'.

Voeg aan samenvoegcode <!--[OpleidingDeelnemer]--> filteroptie \@ FILTER:present=true of geslaagd=false toe.

Let op: voor \@ moet je een spatie toevoegen.
Als je de broncode verlaat door op '||| Editor' te klikken dan is de filteroptie niet zichtbaar.

Moet op het overzicht de deelnemers getoond worden die niet present zijn of zijn geslaagd?
  1. Present: gebruik filteroptie '\@ FILTER:present=false'.
  2. Geslaagd: gebruik filteroptie '\@ FILTER:geslaagd=false'.
  3. Present en niet geslaagd: gebruik filteroptie '\@ FILTER:present=true;geslaagd=false'.

Betaald:
Deze filter kun je ook uitbreiden met factuur betaald ja/nee.
'\@ FILTER:present=true;geslaagd=true;betaald=true'. Let op: scheidingsteken = ; (punt-komma).