Een medewerker mag pas daadwerkelijk deelnemen aan een opleiding als goedkeuring wordt verleend door de leidinggevende. De leidinggevende heeft ook de mogelijkheid om de deelname af te keuren.
Proces:
  1. De medewerker schrijft zich in of wordt ingeschreven in een opleiding.
  2. De leidinggevende ontvangt automatisch bericht via mail voor goed- of afkeuring deelname.
  3. De leidinggevende keurt deelname goed- of af via een klantportaal Coachview.
  4. De medewerker ontvangt automatisch bericht over goed- of afkeuring.
  5. Bij afkeuring wordt de medewerker door de backoffice uitgeschreven.

Instellen opties:
Het instellen doe je via menu 'Service center' en menu-item 'Opties'. Scroll naar beneden tot dat je panel 'Opleidingsvraag' ziet.
Pas de volgende opties aan op het autorisatie proces in te stellen:
  1. 'OpleidingsvraagAutorisatieGebruiken': vink deze optie aan.
  2. 'OpleidingsvraagAutorisatieLogo': heb je een afbeelding / logo in Coachview geüpload? Vul hier de naam in.

Instellen opleidingssoort:
Zet de autorisatie voor opleidingen, die gestempeld worden met behulp van deze opleidingssoort, aan.
  1. Selecteer en open de opleidingssoort.
  2. Vink in tab 'Algemeen' de keuze 'Leidinggevende' aan bij veld 'Autorisatie':
  3. Klik op de knop 'Opslaan'.

Let op: in het persoonsdossier van de medewerker moet wel de leidinggevende zijn toegevoegd.

Let op: opleidingsvragen die al zijn aangemaakt en nog niet zijn afgerond, hoeven niet opnieuw geautoriseerd te worden.