Klik je met de linker muistoets op een onderdeel dan worden de gegevens van dit onderdeel rechts op het scherm geopend. Je kunt nu een of meerdere docenten toevoegen, verwijderen en indien ingesteld de planningsstatus wijzigen.
Deze functionaliteit geldt voor het dag- week- en maandoverzicht en de tijdlijn.
Het toevoegen en verwijderen van een locatie gaat op dezelfde manier als hieronder beschreven.

INHOUDSOPGAVE

Docent toevoegen:
Klik op het plusje om een docent toe te voegen.

Klik op het vergrootglas:

1. Voeg een docent toe door het intypen van de achternaam.
  2. Of selecteer de docent uit de lijst door op de naam te klikken.
  3. In de titel (bovenste regel naast de code) vind je de datum terug. Hier zie je voor welke tijd je de docent gaat inplannen.
  4. Heb je een docent gekozen klik dan op de knop ‘Toevoegen’.

Heb je een docent geselecteerd? Dan zie je in de tijdbalk of deze al is ingepland of niet beschikbaar is.

In dit voorbeeld is de balk grijs. Er zijn geen planningsproblemen.

In dit voorbeeld is de docent niet beschikbaar:

1. De grijze balk geeft de tijden van het onderdeel weer.
  2. De rode balk geeft aan dat deze docent tussen 09:30 en 16:00 is ingepland of niet beschikbaar is.

Overlappen deze twee balken? Dan is de docent dubbel ingepland. Er is dus een planningsprobleem.

Wil je de docent alsnog inplannen? Vink dan de optie ‘Ook toevoegen bij dubbelboeking’ aan en klik op de knop ‘Toevoegen’.

Docent verwijderen:
Klik op het kruisje om een docent toe te verwijderen.

Heb je in de opties van Coachview aangegeven dat je de planningsstatus van docenten wilt bewaken? Dan zie je via de gekleurde icoontjes de status van elke geplande docent.

1. Rood = docent is niet akkoord.
  2. Groen = docent is akkoord.
  3. Oranje = de docent weet het nog niet
Door op het icoontje te klikken kun je zelf de planningsstatus per docent wijzigen. Er verschijnen nu drie icoontjes waaruit je kunt kiezen.

Klik op een icoontje om de planningsstatus van deze docent te wijzigen.