In 25 mei 2016 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of General Data Protection Regulation (GDPR) vastgesteld. Een onderdeel van de AVG is het vergeetrecht. De focus ligt hierbij voornamelijk op de gegevens online omdat de impact hiervan zo groot is. Op verzoek kun jij als gebruiker van Coachview een persoon anonimiseren / verwijderen. Na het binnenkomen van een anonimiseer-verzoek wordt de persoonsinformatie van de aanvrager leeggemaakt. Daarbij wordt bepaalde data van de aanvrager gewist of vervangen door willekeurige data.

Wat is het verschil tussen anonimiseren en verwijderen?

1. Een persoon zonder 'geschiedenis' zal uit Coachview verwijderd worden.
  2. Een persoon met 'geschiedenis' kan niet uit Coachview verwijderd worden, en wordt dus geanonimiseerd.

Geschiedenis controle van een persoon:
Controleren kun je door het persoonsdossier te openen en in tab 'Algemeen' te klikken op het i'tje.
Daarmee wordt een pop-up geopend met persoonsinformatie. Is dit scherm leeg dan zal de persoon verwijderd worden. Is dit niet het geval dan wordt deze persoon geanonimiseerd.
Let op: Om een persoon te anonimiseren heb je een gebruikersrol nodig met de functie 'Persoon anonimiseren (schrijven)'.

Anonimiseren / verwijderen:
Let op: Dit kan NIET ongedaan gemaakt worden..
  1. Open het persoonsdossier.
  2. Klik op de knop 'Bewerken' en op de knop 'Verwijder' en bevestig dit met 'OK'.
  3. Het volgende pop-up scherm wordt geopend
  4. Met behulp van het aan- of uitzetten van vinkjes maak je informatie wel of niet leeg en zet je de persoon wel of niet op inactief.
  5. Klik op 'Terug' als je van gedachte bent veranderd.
  6. Klik op 'Verwijder' om door te gaan. Is het gelukt dan verschijnt volgende melding:
  7. Klik op 'Terug' om terug naar het persoonsdossier te gaan.
Let op: het volgende wordt niet geanonimiseerd:
  1. Gebruiker Coachview.
  2. Opleidingsvragen: worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  3. Documenten: worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  4. Acties: worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  5. Competenties: worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  6. Saldo : worden losgekoppeld van het persoonsdossier.
  7. Bedrijfsgegevens.